FOTO. VIDEO. "Nožēlojami"; pilnīgi atklāti tiek tirgoti produkti no Krievijas un Baltkrievijas

© pixabay.com

Lai gan tīri teorētiski Latvija ar Krieviju vairs nesadarbojas tirdzniecības jomā, vēl arvien pavisam atklāti tirgos un lielveikalos ir pieejamas iepriekšminēto valstu preces.

Problēmu mikroblogošanas vietnē "X" aktualizēja Tālavas Taurētājs: "Lasītājs atsūtīja foto no Pļavnieku tirgus Augusts. Tur ir vesels stends ar pārtikas produktiem no Krievijas. Daži no produktu ražotājiem atbalsta karu Ukrainā, citi atzīti par veselībai bīstamiem. Neskatoties uz to, ka cena nav zemāka nekā RIMI - vietējie pērk. Čipsi Eu, Pacan! tiek tirgoti ne tikai Pļavniekos. Citi lasītāji tos manījuši arī citviet Rīgā un Rēzeknē.

Čipsi ir veltīti krievu vidē populārajam seriālam Slovo Pacana, kurā glorificēts bandītisms. Seriāls Slovo Pacana ir daļa no Krievijas kara propagandas mašinērijas. To ir finansējis ar Kremli saistītais Interneta attīstības institūts - organizācija, kura pēdējos gados apguvusi rekordlielu finansējumu ar mērķi izstrādāt propagandas saturu internetam.

Pļavnieku tirgū var nopirkt vēl vienus Krievijā ražotus čipsus - Lava Lava. To īpašnieks ir bērnu vidū populārais blogeris Vlads Bumaga. Viņš ne tikai nav nosodījis iebrukumu Ukrainā, bet tiek turēts aizdomās par dalību kara finansēšanā, izmantojot kriptovalūtu.

Lava Lava brends tika veidots ar mērķi aizstāt no Krievijas tirgus aizgājušos Lay's čipsus. Pēc būtības tā ir sankciju iespaidā radīta Rietumu čipsu kopija. Arī šos čipus var iegādāties vairākās vietās Latvijā, piemēram, veikalā Drustu Saldumi un interneta veikalā Kotiki."

Svarīgākais