"Tas ir tiešām fenomenāls stulbums". Cilvēki nikni par Latvijas Nacionālā teātra lēmumu

© Oksana Džadana/MN

Daļa sabiedrības ar neizpratni raugās uz Nacionālā teātra lēmumu iznomāt savu skatuvi septembrī gaidāmajai režisora Dmitrija Krimova pirmizrādei krievu valodā "Ārprātīgo piezīmes". Izrādi finansiāli atbalsta agrākais sankcijām pakļautā miljardiera Pjotra Avena biznesa partneris, lasāms lsm.lv.

Nacionālā teātra direktors Māris Vītols min trīs kritērijus, kāpēc slēgts līgums par "Ārprātīgo piezīmju" pirmizrādi uz Nacionālā teātra skatuves. Pirmkārt, tā ir teātra izrāde, otrkārt, sagaidāms, ka ar augstu māksliniecisko kvalitāti, treškārt, iepriekšēja sadarbība ar Dmitriju Krimovu bijusi laba. "Šeit visos šajos jautājumos svarīgi ir turēties pie tiem noteikumiem un pie tiem kritērijiem, kurus mēs esam izvirzījuši, un tie pirmām kārtām ir augsti profesionālie kritēriji," norāda Māris Vītols.

Citās domās par izrādēm krievu valodā ir daļa sabiedrības.

"Labdien, Latvijas Nacionālais teātri. Pieprasām atcelt izrādes Krievijas valsts valodā! Nepieņemami!" vietnē "X" raksta Liāna Langa, dzejniece un sabiedriskā darbiniece, kas kļuvusi par galveno seju sociālajai kampaņai “atkrieviskosim Latviju”. Liānas langas ieraksts izplenījies vairāk kā 400 "patīk" novērtējumu.

Evita: Tas ir tiešām fenomenāls stulbums. Kara laikā pieļaut izrādi krievu valodā!

Rīgas bezceļi: Saprastu vēl, ja t.s. Čehova Rīgas krievu teātrī, bet kara, rašistu invāzijas laikā Latvijas Nacionālajā teātrī? Tur kādam tiešām jumts aizbraucis?
Papildināts: Šodien tapa zināms, ka Latvijas Nacionālais teātris atteiksies no noslēgtā nomas līguma ar viesizrāžu "Ārprātīgo piezīmes" organizatoriem.

Svarīgākais