Ķīnas centieni kopēt populāru Eiropas pilsētu piedzīvo grandiozu izgāšanos

© Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Ķīna pirms vairākiem gadiem nolēma radīt kādas populāras Eiropas pilsētas repliku. Amatpersonas cerēja, ka vietējie iedzīvotāji būs priecīgi par to, ka, lai izbaudītu skaistu atpūtu, nebūs jābrauc tālā ceļojumā, taču realitātē viss bija pavisam citādāk, raksta "Daily Star".

Ķīna izveidoja pati savu pilsētu uz ūdens - "Mazo Venēciju".

Ideja radās, lai vietējie iedzīvotāji, kuri nespēj braukt tālos ceļojumus, varētu iepazīt jaunas vietas.

Ķīna investēja 507 miljonus mārciņu, lai izveidotu "viltus" Venēciju. Amatpersonas cerēja, ka "Mazo Venēciju" pārpildīs tūristu pūļi, tomēr realitāte ir pavisam citādāka. Par lielo naudu izbūvētā pilsēta, nu, kļuvusi par "spoku pilsētu".

Vērienīgais projekts, kas nodēvēts par "Ķīnas Venēciju", tika īstenots četru gadu laikā. Bija paredzēts, ka Eiropas stila arhitektūra piesaistīs vietējos iedzīvotājus un tūristi straumēm plūdīs turp. Tomēr lielā ideja piedzīvoja izgāšanos un tagad pilsēta ir pamesta. Daļa ēku nav pabeigtas, no mākslīgi izveidotajiem kanāliem izsūknēts viss ūdens, pilsēta ir zaudējusi savu spozmi.

Kāds ceļojumu blogeris paviesojoties šajā vietā bija šokā par redzēto. "Tā tiešām ir mirusi. Tā ir pamesta. Viss ir slēgts. Ir daudz ēku... Ir visas šīs ēkas, bet izskatās, ka nekas īsti netiek izmantots. Manuprāt, tas ir kaut kas briesmīgs, kad viņi dara tādas lietas kā šī un cenšas padarīt to par eiropeisku, jo galu galā mēs zināt, ka tas būtībā ir viltojums, un ir grūti būt sajūsmā par viltojumiem, kas ir sliktāki par īsto versiju."

"Mazā Venēcija" atrodas ostas pilsētā Dalianā, Ķīnas ziemeļaustrumu Liaoningas provincē. Pilsētiņa tika atklāta 2015. gadā un toreiz lepni tika vēstīts, ka tajā ir izveidots četrus kilometrus garš kanāls.

Svarīgākais