"Zāles pret depresiju uzdzen depresiju"; cilvēki šokā cik maksā zāles

© pixabay.com

Lai gan daudzi uzskata, ka antidepresanti neko nedod un no depresijas jāmēģina izķepuroties paša spēkie, medikamentozā terapija bieži vien ir neaizstājama ārstēšanas sastāvdaļa.

Lai gan valsts kompensācijas sistēma paredz arī antipresantu iegādi ar lielu atlaidi, tomēr efektīvākie medikamenti ar visu atlaidi izmaksā daudz.

Mikroblogošanas vietnē "X" publicēts čeks par zāļu iegādi. Kopējā zāļu summa sastāda vairāk par 100 eiro, bet piemērojot valsts kompensēto atlaidi, pacientam vienalga ir jāškiras no ievērojamas summas - vairāk kā 55 eiro - iegādāto zāļu daudzums paredzēts vienam mēnesim. Jāpiebilst, ka antidepresantu lietošanas ilgums reti kad ir mazāks par 6 mēnešiem, bet visbiežāk ilgst gadu un pat ilgāk.

Komentētāji dalās ar savu pieredzi: "Savulaik Brintellixu bez kompensācijas vispār nevarētu atļauties, bija brīži, kad pat tiem 25% no cenas nebija naudas, galīgi nav rožaini funkcionēt ar depresiju"

Īsti vietā ir atziņa: "Izskatās tā: ārstē depresiju, aizej uz aptieku, lai nopirktu zāles depresijas ārstēšanai un iekrīti vēl dziļāk atpakaļ depresijā. Kā vienmēr prātā šīs: "Neviens zāļu ražotājs nav par veselību un neviens ieroču ražotājs nav par mieru! ""

Klāt arī pesimists: "Skatoties uz šo, zinot, ka man vajadzētu aiziet pie speciālista, dažreiz domāju vai tik ļoti man vajag."

Svarīgākais