Mamma pieļauj rupju kļūdu, soctīklos daloties ar ceļojuma datiem, kurus izveicīgi izmanto nelabvēļi

© unsplash.com

Tifānija Benksa no ASV ar vīru un četriem bērniem bija par 15 tūkstošiem ASV dolāru iegādājušies kruīza biļetes. Ceļojumu viņi gaidīja veselu gadu. Diemžēl vien divas dienas pirms plānotajām brīvdienām ģimene uzzināja, ka ceļojumā nedosies. Viņi kļuva par nelabvēļu upuriem, raksta "Daily Star".

Ģimene no Kentuki vairāk nekā gadu gaidīja, kad varēs doties luksusa kruīzā.

Viņi bija iegādājušies biļetes uz kruīza kuģa "Carnival Celebration".

Ģimenes ilgi gaidītās brīvdienas solījās būt greznas, jo viņi bija noīrējuši vienu no prezidenta apartamentiem. Izsapņotā perfektā atpūta tūlīt jau būtu klāt, taču divas dienas pirms došanās kruīzā ģimene uzzināja, ka brīvdienas nāksies pavadīt mājas.

Kā izrādās, ģimene bija kritusi nelabvēļu "nagos", pateicoties sociālajiem medijiem.

Tifānija bija pirms kāda laika nejauši savā "Facebook" kontā, daloties ar sava veida laika atskaiti līdz gaidāmajām brīvdienām, publiskojusi savu rezervācijas numuru luksusa kruīza kuģī. Kāds "Facebook" draugs vai nedraugs parūpējās par to, lai ģimenes brīvdienas izjuktu. Kāda nezināma persona, izmantojot Tifānijas pieļauto kļūdu, atcēla viņu rezervāciju.

Tifānija ar ģimeni par šo notikumu uzzināja vien divas dienas pirms plānotā atpūtas brauciena. To viņa apjauta tad, kad savā e-pastā saņēma ziņu, ka ir atceltas visas ekskursijas, kuras viņa bija pieteikusi kruīza laikā, kad kuģi piestās ostās. Tifānija nesaprata, kas notiek, un domāja, ka ir saņēmusi kādam citam pasažierim adresētu vēstuli. Sazinoties ar kruīza pārstāvjiem, viņa noskaidroja, ka kāds viņas brīvdienu izbraucienu ir atcēlis.

Kā izrādās, viņas iepriekš rezervētais klāja numuriņš jau bija piešķirts citiem klientiem. Kruīza kuģa klientu apkalpošanas departaments piedāvāja Tifānijas ģimenei alternatīvas kajītes uz tā paša kuģa, kas ir mazāka izmēra.

Šī bija pamatīga mācība Tifānijai un visai ģimenei, ka rūpīgi ir jāizvērtē, ar kādu informāciju dalīties tiešsaistē, lai nenokļūtu krāpnieku un citu nelabvēļu nagos.

Svarīgākais