Zināms krustojums Rīgā, kur tiek fiksēts katrs pārkāpējs; iekasēti jau gandrīz 500 000 eiro

© depositphotos.com

Sarkandaugavā esošajā Tilta, Duntes ielas un Ganību dambja krustojumā satiksmes organizācijas izmaiņas veiktas pagājušajā gadā. Nu tur uzstādītas kameras, ar kurām pašvaldības policija fiksē ceļa zīmju neievērotājus, vēsta "Bez tabu".

Jānis ar draugiem Muzeju naktī braukājis pa Rīgu un nonācis arī līdz Sarkandaugavai. Pēc kāda laika autovadītājs savā pastkastītē saņēma 85 eiro dārgu sveicienu no Rīgas pašvaldības policijas. Autovadītājs nogriezies neatļautā vietā, un to fiksējusi pašvaldības policijas uzstādītā kamera.

Vēlāk, apskatot norādīto krustojumu, Jānis sapratis, ka palaidis garām ceļa zīmi “braukt taisni”, kā arī vēl vienu ceļa zīmi - “iebraukt aizliegts”. Viena neatļauta manevra veikšana izmaksājusi 85 eiro.

"Šeit ir mulsinoša situācija, jo uz ielas uzkrāsota pārtraukta līnija, kā arī ir vēl viena ceļa zīme, kas norāda, ka arī neatļautajā virzienā drīkst braukt. Jā, atzīstu savu vainu, saprotu, ka esmu iebraucis neatļautā vietā, bet kādēļ ir divi sodi? Kādēļ jāsoda par divu ceļa zīmju neievērošanu?"

Kopš decembrī šeit uzstādīta kamera, fiksēti nepilni deviņi tūkstoši pārkāpumu, kas vietvaras maciņu papildinājis vismaz par 440 180 eiro.

Mainot ceļu satiksmes organizāciju, šajā vietā sākotnēji bijušas fiziskas Rīgas pašvaldības policijas ekipāžas dežūras, pēc tam pārkāpumu fiksēšanai uzstādīta kamera.

Sākotnēji sodi piemēroti tikai par vienas ceļa zīmes neievērošanu, bet aprīlī likumsargi nolēma pārkāpējus sodīt jau bez žēlastības. Decembrī, janvārī, februārī un martā katru mēnesi izsūtīti aptuveni 1000 administratīvā pārkāpuma protokolu, aprīlī skaits sasniedzis jau 2276 un maijā 2201 protokolu.

Kristīne Kļaveniece, Rīgas pašvaldības policijas pārstāve, skaidro:

"Martā konstatējām, ka ir sasniegts “pīķis”. Šajā vietā regulāri tika pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi. Tajā brīdī pieņēmām lēmumu pret pārkāpējiem vērsties ar visu likuma bardzību. Ja līdz tam sodījām tikai par “smagāko”pārkāpumu, tad no aprīļa sodām atbilstoši likumdošanai - ja ar vienu manevru veikti vairāki pārkāpumi, tad par katru saņem sodu."

Svarīgākais