Pasakaini skaistie āboliņa lauki Kurzemē izbradāti

© Depositphotos

Bildes ar sarkanā inkarnāta āboliņa laukiem Kurzemē uzspridzinājušas internetu. Daudzi steidz iemūžināt šo skaistumu un sevi uz tā fona. Diemžēl daudzie fotogrāfiju tīkotāji ir manāmi papostījuši pasakaini skaistos āboliņa laukus.

"Priecājieties par skaistumu, baudiet, taisiet selfijus un ģimenes foto. Bet ar lielu lūgumu vēršos pie visiem foto medniekiem (jūsu ir ļoti, ļoti daudz). Neizbradājiet, nevārtīties un neizguļiet āboliņu laukus. Mēs tos nevarēsim nokult. Un, ja mēs nenokulsim, tad nākamā gadā nebūs sēkla, lai sētu jaunus laukus, un Jums nebūs iespēja baudīt 240 h skaistumu un taisīt pasakainas bildes. Lūdzu cienām viens otru un citu darbu. Uz šo brīdi lauki ir izbradāti . Neejam laukā, fotografējamies no ceļa malas, vai no piebraucamo ceļu malām, vai iebrienam līdz 1m, bet ne tālāk,"sociālajā vietnē Facebook raksta šo pasakaini skaisto lauku saimniece.

Kas ir inkarnāta āboliņš?

Tas ir mīksts un matains āboliņš ar karmīnsarkanām ziedgalvām. Kultūru izmanto lopbarībai, kā zaļmēslojumu un kā slāpekļa piesaistītāju augsnei. Kā starpkultūras augs palīdz uzlabot augsnes auglību un samazināt nezāļu augšanu un slimību izraisītājus. Tas ir arī izcils medus augs.

Ātri augošs, ir arī lielisks nezāļu nomācējs un nodrošina ātru augsnes auglības palielināšanu. Aug dažāda veida augsnēs. Lieto smilšainu augšņu uzlabošanai.

Sējot vasaras beigās/rudens sākumā, tas uzziedēs pavasarī. Savukārt sējot pavasarī vai vasarā, tas uzziedēs pēc 2-3 mēnešiem.

Novāc tikai vienu ražu, nepanes nopļaušanu.