VIDEO. "Bet nu šī ir ļoti cūciska darbība"; kafejnīca no ēdienu pārpalikumiem atbrīvojas nepieņemamā veidā

© Gints Ivuškāns/f64

Latvietim izmest ēdienu ir grūti - tas ir tāds latviskās dzīvesziņas kods. Varbūt tieši tāpēc, lai ēdiens neiet zudumā, kāda kafejnīca ar pārtikas pārpalikumiem baro putnus, ēdienu uzmetot uz blakusmājas jumta.

Par putnu barošanu pilsētvidē ir bijis ne mazums diskusiju - vieni saka, ka putniņiem arī gribas ēst, citiem putni traucē.

Par šo divas nesamierināmās puses sāk diskusiju pēc ieraksta vietnē "X": "Visu laiku nesapratu, ko tās kaijas un citi putni ballē gar manu māju. Izrādās, ka leģendārā kafejnīca "Gaida" vienkārši visu laiku tos putnus baro, uzsviežot pāri palikušo ēdienu uz blakus mājas jumta."

Lielākā daļa komentētāju velta asu kritiku putnu barotājiem: "Tāpēc es domāju kāpēc mums pēkšņi tik daudz putnu apkārt saradušies!? Vārnas, kaijas trokšņo vienā gabalā. Sākuši ligzdot visur kur pagadās."

"Lūdzu ziņojiet policijai. Zb jau tie putnu barotāji pilsētās."

Nebūšanas

Savu spēju pārvērtēšana peldoties, īpaši alkohola reibumā, var beigties letāli. Šo frāzi glābēji atgādina nepārtraukti un ne velti. Viņi teju ikdienu steidz palīdzēt cilvēkiem, kas nokļuvuši nelaimē, baudot ūdens priekus. Diemžēl ne visi novērtē glābēju iesaisti un mēdz izrādīt arī agresiju, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais