Katru mēnesi pensijas izņemšana "Latvijas pastā" omītei izmaksā 5 eiro; par ko viņa tiek sodīta?

© Ģirts Ozoliņš/MN

Mazmeitai, kura uz notariāli apstiprinātas pilnvaras pamata katru mēnesi izņem omītes pensiju "Latvijas pastā", par šo pakalpojumu jāmaksā 5 eiro, kas it kā ir maksa par pilnvaras pārbaudi.

Madara raksta: "Labdien, "Latvijas pasts"! Vai tiešām varētu būt tā, ka omītes pensijas izņemšana uz notāra apstiprinātas pilnvaras pamata katru mēnesi nu izmaksās 5 € nodevu un pusstundu dzīves, kamēr pilnvaru skrupulozi(?) ik reizi no jauna pārbaudāt?"

Situāciju komentējis "Latvijas pasts": "Sveiciens, Madara! Ja pilnvara nav noformēta "Latvijas Pastā", ir nepieciešams pārbaudīt tās derīgumu. Lai noformētu pilnvaru Latvijas Pastā, pensionāram kopā ar pilnvaras ņēmēju jādodas uz jebkuru pasta nodaļu un jānoformē uz vietas, tad komisijas maksa netiek piemērota un pārbaude nebūs nepieciešama."

Tā dīvaini sanāk: "Latvijas pastā" noformētā pilnvara tiek atzīta, kamēr notāra apstiprināta pilnvara tiek apšaubīta. Turklāt veidojas visai neadekvāta situācija - pilnvaru vecie cilvēki parasti paraksta tad, ja paši nav spējīgi tikt galā ar dzīves uzdevumiem, nespēj iziet no mājas vai pat ir guļoši. Par to, ka viņi paši nespēj doties uz pastu, tiek sodīti ar ikmēneša maksu par pensijas izņemšanu, kā arī piederīgie tiek pazemoti, gaidot, kamēr tiek pārbaudīts pilnvaras derīgums.

Kā noprotams no "Latvijas pasts" komentāra, atšķirībā no notāra, uzņēmuma darbinieki nav gatavi doties pie klienta uz mājām, lai sagatavotu pilnvarojumu.

Komentētāji uzskata, ka "Latvijas pasts" pārkāpj ne tikai cilvēcības, bet arī likumdošanas likumus: "Lasu, ka oriģinālajā tvītā ir minēts, ka pilnvara ir notariāli apstiprināta. Manuprāt, "Latvijas pasts" nodarbojas ar nelikumībām, jo notāru izdotas pilnvaras ir publiski ticamas. Tas būtu tāpat kā par ID kartes pārbaudi prasīt naudu."

Svarīgākais