"Prātam neaptverami!" Jauna sieviete pēc zobārsta apmeklējuma ir komā

© pixabay.com

Pat visierastākajās situācijās varam saskarties ar negaidītu nelaimi. Sievietei pēc zobārsta apmeklējuma sākusies sepse, un tagad viņa ir komā.

Mikroblogošanas vietnē "X" Kristīne raksta: "Prātam neaptverami. Jauna sieviete pēc zobārsta apmeklējuma ir komā. Sepse. Kā tas vispār mūsdienās iespējams? Kaut nu izķepurotos, mājās viņu gaida divi mazie."

Gundega pārjautā: "Sepse ir drausmīgi, šausmīgi, briesmīgi. Bet vai ir skaidrs, ka tieši zobārsts vainojams pie infekcijas?"

Autore paskaidro, ka slimnīcas ārsti uzskata, ka vainojams tieši zobārsta apmeklējums.

Kādam komentētājam arī ir skaudra pieredze: "Man ar neiedeva antibiotikas pēc zoba izraušanas Rezultātā infekcija, operācija un 2 nedēļas pie sistēmas slimnīcā"

"Man arī 1x neiedeva antibiotikas pēc izgriezta zoba (Stomatoloģijas institūtā, brīvdienā akūtajā). Sastrutoja tik tā pēc pāris dienām. Gāju citur pie normāla zobu ķirurga, kurš iztīrīja, pāršuva šuvi un iedeva antibiotikas. Joki mazi."

Komentāros skaidro, ka sekas var būt pat letālas: "Zobu infekcijas ir izcili nejaukas, tajā skaitā letālas. Pat mūsdienās. Nezinot situāciju nevar komentēt - jo var būt visādas situācijas."