Igaunijas "Maxima" nopirkts produkts šokē pircēju; to izgatavo Latvijā

© Vladislavs Proškins/F64

Igaunijas galvaspilsētas iedzīvotāja Ļubova "Facebook" grupā "Kur Igaunijā garšīgi paēst" restorānu atsauksmēs pastāstīja, ka iegādājusies pankūkas ar šķiņķi un sieru, taču mājās viņu gaidījis pārsteigums, vēsta "Postimees".

“Visas pankūkas iepakojumā bija ar biezpienu. Interesantākais, ka iepakojumu ar biezpienu veikalā vispār nebija. Kopumā arī pankūkas ar biezpienu bija garšīgas, taču palika nepatīkama pēcgarša,” viņa raksta.

Sazinoties ar sievieti, tika noskaidrots, ka pirkums veikts veikalā "Stroomi Maxima", un, pēc Ļubovas teiktā, pēc incidenta viņa nav sazinājusies ar veikalu.


"Maxima Eesti" produktu kvalitātes kontroles vadītāja Tīna Hīsa stāsta, ka "Maxima" zīmola Meistrite Kvaliteet pankūkas tiek ražotas vienā no Latvijas pārtikas ražotnēm.

“Sortimentā ir produkti ar šķiņķi un sieru, kā arī ar biezpienu. Diemžēl prece bija iepakota ar citu pildījumu, nekā norādīts uz etiķetes, taču šādas situācijas gadās reti,” atzīmē Hīsa.

Viņa sacīja, ka ražotājs ir informēts par problēmu un strādā, lai noskaidrotu cēloni. “Vairāk līdzīgas sūdzības neesam saņēmuši, šis ir atsevišķs gadījums. Iespējams, problēma radās tāpēc, ka pēc viena produkta izgatavošanas sekoja produkta ražošana ar citu pildījumu, un iepakojums netika uzreiz nomainīts pret pareizo,” stāsta "Maxima Eesti" preču kvalitātes kontroles vadītāja Tīna Hīsa.