"Iedūrās sirsniņā". PMLP darbiniece vārdiski aizskar klienti; iestāde atvainojas

© MN

Lielu sašutumu sabiedrībā izraisījis Madlēnas ieraksts vietnē "X", kurā viņa pastāsta nesen piedzīvoto Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

"PMLP darbiniece neļāva tasīt pases bildi ar brillēm un uz manu komentāru, ka es bez brillēm neko neredzu, atbildēja: "Ja jums ir kādas problēmas, tad jauztaisa operācija, ne?!?". Iedūrās sirsniņā.

Iestāde klientei atvainojās.

Zaiga: PMLP neprot uzstādīt kameras, lai nav atspīdumi brillēs. man arī vienmēr lūdz noņemt brilles, lai gan es pārsvarā ikdienā staigāju ar brillēm. Un tad iznāk, ka esmu savā dokumentā melojusi par savu ikdienas izskatu.

Laura: Tas pats bija arī Ogrē gan man, gan mammai. No sākuma saka, ka ar brillēm var, bet tad pat nepaskaidroja, kā tad jāliek, lai nebūtu atspīduma un lika noņemt Nu neko, dzīvošu 10 gadus ar baisu pases bildi, jo nu tā neesmu es.

Imants: Apmāciet gan darbiniekus, ka ne visiem cilvēkiem vispār var/drīkst operācijas taisīt. Citādi nākošreiz viņa arī aklam cilvēkam uzbrauks. Vai invalīdam par to, ka ar ratiņiem atbraucis.

Maira: Visās nodaļās liek novilkt brilles. Arī Valmierā. Dēls bez brillēm nav atpazīstams un tagad dokumentu kontrolē viņam katru reizi tās ir jāņem nost.

Almārs: Man ir līdzīga pieredze. Domāju, ka tā gadijās ,bet...

Ingus: Izskatās ka PMLP šī ir reāla problēma, jo arī nupat maija sākumā tiku pie ID kartes, kurā nav briļļu, jo redz nevarot nobildēt ar brillēm (ikdienā visu laiku nēsāju brilles). Iepriekšējās reizēs darbinieki kaut kā bija ieinteresētāki, lai bildē tomēr ir brilles.

Svarīgākais