Maija garajās brīvdienās rīdzinieks Māris nodevies ledusskapja tīrīšanai un pamanījis, ka tālākajā stūrī aizmirsts stāv biezpiens, kuram termiņš beidzies jau pirms pusotra mēneša, vēsta "Bez Tabu".
Patiesībā Māris nesmādē pārtiku ar beigušos termiņu, viņš tam nepievērš pārlieku lielu vērību, bet gan paļaujas uz savu spēju noteikt, vai produkts ir ēdams, un tā nolēmis darīt arī ar aizmirsto biezpienu. Izrādījies, ka biezpiens garšojot kā svaigs! Tam neesot bijusi specifiska smarža vai garša, tāpēc biezpiena cienītājam radušās pārdomas - kas tad īsti tam pievienots klāt, ja reiz piena produktam iespējams nodrošināt tik ilgu un laimīgu uzglabāšanos.
Institūta “Bior” mikrobioloģe Jūlija Grečenkova stāsta, ka biezpienā, kuram beidzies derīguma termiņš, var iemitināties patogēnās baktērijas, kuras nevar sasmaržot vai sagaršot, bet tās var nodarīt kaitējumu cilvēku veselībai. Viņa neiesaka lietot produktus, kuriem beidzies derīguma termiņš.