""Paldies" ģeniālajam idejas autoram no domes," cilvēki kritizē kādu novitāti Rīgas ielās

© Depositphotos

Pērn rudenī Rīgas pašvaldība izveidoja pirmās 10 mikromobilitātes rīku novietošanas stāvvietas, kur turpmāk varēs novietot koplietošanas elektriskos skrejriteņus un elektriskos velosipēdus.

"Mikromobilitātes rīku novietošanas zonas ir izveidotas uz ietvēm starp pilsētvides labiekārtošanas elementiem, kur tās netraucēs ne gājējiem, ne velobraucējiem. Tās tiks apzīmētas ar horizontālo ceļa apzīmējumu - baltu taisnstūri ar vidū iezīmētu mobilitātes rīku," lasāms pašvaldības paziņojumā.

Tomēr praksē aina nelīdzinās uz papīra uzliktajam. Laikam teiciens - gribēja kā labāk, sanāca kā vienmēr - te būs vietā.

""Paldies" ģeniālajam idejas autoram no Rīgas domes izveidot te skūteru stāvvietu, kas tagad regulāri bloķē “maģistrālo veloceļu” Valdemāra un Noliktavas ielas krustojumā. Gājēji un velobraucēji noteikti novērtē šo nozīmīgo ieguldījumu pilsētvidē," vietnē "X" raksta Rūdolfs.

Jānis: Bērnībā neiemācījās nekrāsot pāri līnijām, neiemācījās beigt liet ūdeni jau līdz malām pilnā krūzē, neiemācījās nečurāt pāri poda/pisuāra malai…

Aleksejs: Atgādina anekdoti par čali, kurš no sūda solīja uztaisīt marmelādi. Pēc pusgada viņam prasa par progresu, atbild: uz maizes jau smērējas, bet ko ar smaku darīt - nav ideju. Nomas skūteru ideja jau saknē ir s***s, ne ar ko to neuzlabosi.