Vēloties samaksāt iebraukšanas maksu Jūrmalā, sieviete tiek pie pamatīga soda

© Dāvis Ūlands/F64

No 2024. gada 1. februāra ir stājušās spēkā izmaiņas par iebraukšanu īpašā režīma zonā Jūrmalā, kas paredz, ka visa gada garumā par dienas caurlaidi jāmaksā 3 eiro. Ginta to nav zinājusi, tāpēc par 2. februāra braucienu uz kūrortpilsētu nav iegādājusies caurlaidi, vēsta "Bez Tabu".

Autovadītāja pieļauto kļūdu apzinājusies vēlāk, taču tāpat vēlējusies samaksāt. Ginta atradusi informāciju, ka par iebraukšanu var norēķināties nākamajā dienā. Viņa uzrakstījusi e-pastu Jūrmalas domei, minot, ka, lai arī divas dienas vēlāk, tomēr labprāt samaksātu iebraukšanas maksu un lūgusi nepiemērot soda naudu. Atbildē Jūrmalas pašvaldības policija norādījusi saistošos noteikumus, kas attiecas uz caurlaižu sistēmu un to iegādi. Ziņu uztvērusi kā apliecinājumu, ka valsts iestādēs pastāvot vēl cilvēcība un sods nebūšot jāmaksā.

Ikdienā skatītāja korespondenci nesaņem pastkastē, tāpēc pat nebija ienācis prātā aplūkot, vai ir piešķirts sods. Izrādās, ka autovadītāja tomēr bija saņēmusi sodu 50 eiro apmērā.

Ņemot vērā, ka to laikus nebija apmaksājusi, tikusi uzsākta soda naudas piedzīšana ar tiesu izpildītāja starpniecību, kā rezultātā skatītājai jāmaksā vairāk nekā 101 eiro.