Nacionālā teātra apmeklētāji neizpratnē - pērkot biļeti, jāmaksā ne tikai par to

Ilustratīvs attēls © Ģirts Ozoliņš/MN

Signe ir liela kultūras cienītāja. Sieviete vēlējusies iegādāties divas biļetes, taču viņa bijusi neizpratnē uzzinot, ka pērkot biļetes Latvijas Nacionālā teātra kasē ir jāmaksā komisijas maksa par katru biļeti, vēsta "Bez Tabu".

Signe esot iegādājusies divas biļetes - vienu sev un otru bērnam.

"Par biļeti bērnam bijis jāsamaksā 31,50 un 1,91. Savukārt par pieaugušo biļetei 35 eiro un komisijas maksa bijusi 2,12. Uzdevu kasierei jautājumu, kur un vai ir iespējams iegādāties biļetes par norādīto cenu. Kundze kasē paskaidroja, ka tādas iespējas nav. Nacionālā teātra biļetes ir iespējams iegādāties tikai samaksājot “papildmaksu”. Šajā gadījumā laikam būtiski arī uzsvērt, ka tas ir valsts teātris, kas tiek uzturēts par nodokļu maksātāju naudu."

Māris Vītols Nacionālā teātra direktora amatu ieņēma tikai pērnā gada vasarā, viņš bijis nepatīkami pārsteigts uzzinot, ka iepriekšējā vadība bijusi noslēgusi līgumu ar biļetešu paradīzi, kas noteicis, ka arī kasēs jamaksā komisijas maksa par biļetēm.

Latvijas Nacionālā teātra direktors skaidro, ka šobrīd šis līgums vairs nav spēkā un vairs skatītājiem nav jāmaksā komisijas maksa.

Bet skatītājiem jārēķinās, ka pērkot biļetes internetā, tad gan būs jamaksā komisijas maksa par katru biļeti. Piemēram, ja biļete maksā 20 eiro, tad komisijas maksa būs 1,48 centi.

Tiesa, lai gan komisijas maksa tagad Nacionālā teātra kasē ir atcelta, teātra direktors brīdina, ka inflācijas dēļ, iespējams, nāksies celt biļešu cenas.