Viņa gulēja uz grīdas; sievieti Dobelē izglābj no nāves

Ilustratīvs attēls © Oksana Džadana/F64

Glābēju palīdzība bija nepieciešama Dobeles iedzīvotājai Skolas ielā. Viņas dzīvoklī bija izcēlusies ugunsnelaime, un sieviete bija saindējusies ar dūmiem, guvusi apdegumus, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Sievieti no degošā dzīvokļa iznesa ugunsdzēsēji. Par ugunsnelaimes izcelšanos signalizēja kaimiņos uzstādītais dūmu detektors, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) iedzīvotāji uz divstāvu māju izsauca jau laikus. Ap pulksten 9.30. Dūmu detektors bija skanējis vienā no otrā stāva dzīvokļiem, kura durvis kā pirmās uzlauza ugunsdzēsēji glābēji.

Kaimiņi stāsta, ka viņi pie kundzes dzīvokļa durvīm pirms glābēju ierašanās klauvēja. Mājas iemītnieki lēš, ka sieviete pamodās, saprata, ka nonākusi slazdā. Viņa, iespējams, mēģināja mitekli pamest, tomēr neveiksmīgi.

Ugunsdzēsēji dzīvokļa saimnieci atrada uz grīdas dzīvokļa koridorā.

Visticamāk, ka cietusī aptuveni 70 gadus vecā sieviete ar cigareti rokās iemiga dīvānā, kas ar laiku sāka gruzdēt, radot spēcīgu un indīgu piedūmojumu.

Nebūšanas

25. maijā Rīgā, “ATTA centrā”, bija plānots pasākums “Monalisa”. Organizatori gan pasākuma mājaslapā, gan savos sociālo tīklu kontos norādīja, ka ir pārdotas vairāk nekā 12 tūkstoši biļešu (dažos video teica, ka būs 15 tūkstošu cilvēku), tajā uzstāsies 14 starptautiski dīdžeji. Paši to saukuši par lielāko ballīti Latvijas vēsturē. Divas dienas pirms pasākuma tas tika atcelts, vēsta "Bez tabu".