Mazās Justīnes pamāte pirms dažām dienām "Facebook" publicējusi emocionālu ierakstu

© Valsts policija

Rēzeknes tiesa nogalinātās Justīnes Reinikovas tēvam Vladimiram Reinikovam un pamātei Sandrai Reinikovai piespriedusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Pirms trīs dienām Justīnes pamāte "Facebook" publicējusi šādu ierakstu:
"Lai kas arī mūsu dzīvē notiktu, prieki, bèdas, nesaprašanās... Mēs esam viens vesels, kopā gan bēdās,gan priekos..... Tu esi mans atbalsts, es tavs..... Mēs iziesim cauri visam kopā.... Tāpēc mēs esam ģimene....... Kopā esam stiprāki....Šai dienai ir jābūt svētku dienai, dubultai svētku dienai, bet ir apstākļi, kas to ierobežo... Lai arī kas notiktu, zini, ka tu esi mans vīrs, mans vīrietis, mūsu tētis...mūsu atbalsts arī šajā grūtajā laikā...." raksta sieviete.

Jau ziņots, ka Rēzeknes tiesa šodien aizdomās par septiņus gadus vecās Justīnes no Rogovkas nonāvēšanu nolēmusi apcietināt viņas tēvu un pamāti.

Kā skaidroja Tiesu administrācijā, apcietinājums piemērots, lai novērstu iespēju aizdomās turamajiem traucēt kriminālprocesu, liekot šķēršļus patiesības noskaidrošanai.

Abas personas tiek turētas aizdomās sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā, kas vērsts pret nepilngadīgu personu, kura sava vecuma dēļ nevarēja sevi aizsargāt.

5.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst.19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem pirms Jāņiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometrus no meitenes dzīvesvietas.