Māmiņa satraukta par enerģijas dzērienu tirgošanu bērniem

© F64

Kāda sieviete sašutusi par cukurotajiem dzērieniem, kas līdzīgi enerģijas dzērieniem. Tie tiekot pārdoti arī nepilngadīgiem bērniem, vēsta "Bez Tabu".

“Labdien. Kāpēc veikalos tiek bērniem tirgots dzēriens SUPER MANKI?? Vai tas nav tas pats enerģijas dzēriens, jo sastāvā tā ir norādīts? Veikalos mierīgi 7 gadus vecs bērns tādu var nopirkt.”

Dzēriena izplatītāju mājaslapa vēsta - “Super Manki” ir nekas cits kā limonāde jeb gāzēts dzēriens ar enerģijas dzēriena garšu. Tieši tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka bērni drīkst dzērienu iegādāties. To skaidro arī paši dzēriena izplatītāji.

Arī Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvis stāsta, ka kategoriju, pie kuras dzēriens pieder, nosaka ražotājs, un vienlaikus norāda - pārkāpumu šajā situācijā nesaskata un aicina ražotājam uzticēties, lasot to, kas rakstīts etiķetē.

Nebūšanas

Rīdziniece Elīna ir četrus gadus vecā dēliņa Lūkasa mamma, kura iepirkties dodas kopā ar bērnu. Vienā no iepirkšanās reizēm apmeklējusi Rīgas mikrorajona “Rimi” veikalu. Kad iepirkšanās jau gandrīz noslēgusies, Elīnas dēls paziņojis, ka vēlas apmeklēt tualeti. Tieši šajā veikalā klientiem pieejamu labierīcību nav, un arī darbinieces liegušas izmantot savu tualeti, kas māmiņu ļoti pārsteidzis, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais