Ģimenei Baložos liels sašutumus par policijas rīcību pēc avārijas

© F64

4. martā Latvijā bija spēcīgs sniegputenis, notika 159 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 16 cilvēki. Arī Gitas ģimene no Baložiem mājās neatgriezās kā cerēts, vēsta "Bez Tabu".

Gitas vīrs ar 10 mēnešus veco meitiņu 4. marta vakarā devās mājās no Medemciema uz Baložiem. Redzot pretī braucošo mašīnu, kura neizvēlējās laikapstākļiem piemērotu ātrumu, ģimenes galva jau laikus apstājies ceļa malā un sagatavojies gaidāmajam triecienam. Automašīnas “BMW” vadītājs nespējis savaldīt savu spēkratu un ietriecies Gitas mašīnā, kura tika iesviesta grāvī.

Notikuma vietā nekavējoties ieradusies ātrā palīdzība un policija. Par laimi, Gitas ģimene tikusi sveikā cauri vien ar izbīli, taču mašīna gan vairs nav lietojama.

Gita vērsās pie apdrošināšanas kompānijas, lai saņemtu atlīdzību un iegādātos jaunu spēkratu, taču nevar to izdarīt, jo nav policijas lēmuma. Vairākkārt zvanot uz iecirkni, kārtībsargi ģimenei neesot spējuši pateikt, kad lieta tikšot izskatīta.

Arī “Ergo” apdrošināšanas firmas pārstāve Ilze Andersone atklāj, ka joprojām ir neziņā, kad klientam varēs izmaksāt atlīdzību.

"Par notikušo ceļu satiksmes negadījumu tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process un pašreiz notiek izmeklēšana, kurā tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likumā noteikto lēmums administratīvā pārkāpuma procesā jāpieņem deviņu mēnešu laikā," skaidro policijā.

Nebūšanas

Rīdziniece Elīna ir četrus gadus vecā dēliņa Lūkasa mamma, kura iepirkties dodas kopā ar bērnu. Vienā no iepirkšanās reizēm apmeklējusi Rīgas mikrorajona “Rimi” veikalu. Kad iepirkšanās jau gandrīz noslēgusies, Elīnas dēls paziņojis, ka vēlas apmeklēt tualeti. Tieši šajā veikalā klientiem pieejamu labierīcību nav, un arī darbinieces liegušas izmantot savu tualeti, kas māmiņu ļoti pārsteidzis, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais