Liepājas autobusu šoferis šokē pasažieri ar savu piedāvājumu

© Andrejs Terentjevs/F64

Liepājniece Dita vēlā sestdienas vakarā braukusi starppilsētu autobusā maršrutā “Liepāja-Nīca”. Kopā ar Ditu autobusā iekāpušas arī divas pusaudzes. Viņas izkāpušas pieturā pie Liepājas robežas. Tālāk sieviete autobusā palikusi viena. Nonākot galapunktā un izkāpjot no autobusa – šoferis pasažieri uzrunājis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Dita savu ierasto autobusu nokavējusi, tāpēc braukusi ar konkrēto maršrutu, kura galapunkts ir desmit kilometru attālumā no viņas mājām. Viņas plāns bijis atlikušo ceļu mērot ar stopiem, kā esot darīts arī iepriekš. Izkāpjot ārā, šoferis Ditu uzrunājis un piedāvājis aizvest līdz mājām. Viņa piekritusi.

"Tā bija mūsu pirmā komunikācija. Viņš man prasīja, vai es dzīvoju viena, vai man ir draugs. Mēs iebraucām manā pagriezienā, viņš sāka braukt, bet man likās pārāk dīvaini, ka viņš mani ved tik tuvu mājām pa grants ceļu. Es izkāpu ārā, viņš saka: “Paga, paga. Iedod savu numuru.” Es pateicu, ka mani neinteresē attiecības.

Tad viņš sāka raustīti runāt un pateica: “Ne jau attiecības, vienu reizīti. Lūdzu, lūdzu.” Viņš visu laiku teica: lūdzu, lūdzu. Viņš pateica: “Man sen nav bijis. Man ļoti gribas."

Dita skaidri un gaiši pateikusi, ka piedāvājums viņu neinteresē un sākusi iet uz mājām. Saņemot atteikumu, šoferis kļuvis vēl uzstājīgāks, piedāvājot naudu apmaiņā pret seksu.

Uzzinot par notikušo situāciju, autotransporta direkcija nekavējoties sazinājusies ar Ditu un precizējusi informāciju. Tāpat uzsākta pārbaude par iespējamo neiekļaušanos reisā. “Liepājas autobusu parka” valdes priekšsēdētāja Anna Valtere informē, ka uzņēmums uzsācis iekšējo izmeklēšanu.

Nebūšanas

Rīdziniece Elīna ir četrus gadus vecā dēliņa Lūkasa mamma, kura iepirkties dodas kopā ar bērnu. Vienā no iepirkšanās reizēm apmeklējusi Rīgas mikrorajona “Rimi” veikalu. Kad iepirkšanās jau gandrīz noslēgusies, Elīnas dēls paziņojis, ka vēlas apmeklēt tualeti. Tieši šajā veikalā klientiem pieejamu labierīcību nav, un arī darbinieces liegušas izmantot savu tualeti, kas māmiņu ļoti pārsteidzis, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais