"Sāpju dēļ knapi varu pakustināt rokas"; sieviete dalās ar pieredzi pēc gēla manikīra

© Pixabay.com

Tāpat kā daudzām citām sievietēm, arī Lizai Djūijai (36 gadi) no Apvienotās Karalistes gēla manikīrs daudzus gadus bija ikdienišķa skaistumkopšanas procedūra. Tomēr pēkšņi Lizas nagi sāka sāpēt un lobīties. Sākumā sieviete domāja, ka tā ir bakteriāla infekcija, taču, kā vēlāk izrādījās, Lizai parādījās briesmīga alerģija, raksta tv3.lt.

Sieviete saka, ka gēla manikīra veikto bojājumu dēļ viņa tik tikko var pakustināt rokas. Viņa stāsta, ka līdz šim nebija saskārusies ar līdzīgu situāciju, tāpēc, kad parādījās pirmie simptomi, viņa nodomājusi, ka tā varētu būt bakteriāla infekcija.

Ārsti ieteikuši Lizai lietot steroīdu krēmu un antibiotikas, lai ārstētu sāpes un lobīšanos. Taču nagi atkal tika bojāti, kad, pēc situācijas uzlabošanās, sieviete izmēģinājusi akrila nagus.

Ārstiem ir aizdomas, ka Lizai ir alerģija pret manikīra veikšanai izmantotajiem materiāliem. Liza stāsta, ka pārdzīvoto sāpju dēļ viņa ne tikai var tik tikko pakustināt rokas, bet problēma radījusi arī neglītu estētisko tēlu, vēsta mirror.co.uk.

Liza, kurai ir divi bērni, sacīja:

Šī problēma ir ļoti ietekmējusi manu pašapziņu. Roku rādīšana man ir kļuvusi ārkārtīgi apkaunojoša, bieži tās slēpju no citu acīm. Turklāt roku āda kļuvusi kā papīrs. Tā ir tik jutīga, ka šķiet, ka kāds to ir noplēsis, un tas ir nežēlīgi sāpīgi.

Sieviete stāsta, ka situācijai nepalīdz pat cimdu nēsāšana. Tagad, kā viņa pati apgalvo, Liza ir pilnībā atkarīga no sava vīra, kurš viņai palīdz it visā. Turklāt viņa ievērojusi, ka alerģiju izraisa ne tikai manikīra produktu lietošana, bet arī jebkuri citi kosmētikas līdzekļi, kas satur dažādas smaržvielas.

Lai brīdinātu citus, Liza nolēma dalīties ar savu situāciju: “Tagad es daru visu iespējamo, lai tikai izplatītu ziņu, ka ne viss beidzas tik labi, kā esam pieraduši domāt.”

Svarīgākais