VIDEO: pasažieri "noliek pie vietas" Rīgas satiksmes kontrolieri

© Ģirts Ozoliņš/F64

Mikroblogošanas vietnē Twitter publicēts video, kurā redzams, kā neatlaidīgi pasažieri, kā paši pauž, "uzvarēja" Rīgas satiksmes kontrolieri jautājumā par biļešu reģistrēšanu.

Kā vēsta ieraksta autors, kontroliere centās pasažieri sodīt par to, ka viņš vienas minūtes laikā nepspēja noskenēt biļeti aplikācijā.

"Šodien 5 pret 1 uzvarējām RS kontroli, kura centās manam brālēnam sūdus sataisīt par to, ka 1 minūtes laikā nepspēja noskenēt biļeti aplikācijā. Nevis normāli uzklausīja, bet sāka nosodīt, kā kriminaļikus. Zoss," teikts ierakstā.

Video dzirdams, ka pasažieri cenšas kontrolieri pārliecināt par to, ka puisis tikko iekāpa transportā un vēl nepaspēja noskenēt biļeti aplikācijā, savukārt kontroliere pārliecināti pauž, ka tam nav nozīmes un biļete bija jāpērk pirms iekāpšanas transportā. Uz pasažieru teikto, ka puisis nav zinājis par šādu kārtību, kontroliere aicinājusi iepazīties ar noteikumiem, pirms braukt ar sabiedrisko transportu.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Kāds raksta, ka kontroliere vienkārši darīja savu darbu, bet puisis gribēja "braukt pa zaķi".

Vēl daļa raksta, ka arī bijusi saķeršanās tieši ar video redzamo kontrolieri, un, kā nākas secināt, arī pret citiem pasažieriem viņa bijusi stingra, nedodot laiku, lai noskenētu biļeti.

Savu komentāru sniedza arī Rīgas satiksme.

"Saprotam, ka situācijas ir dažādas un nav patīkami saņemt kontrolieru aizrādījumus, bet arī kontroles darbs nebūt nav viegls. Pasažierim biļete ir jāreģistrē, nekavējoties. Tieši tāpat, kā, ejot uz pasākumu, biļeti iepriekš iegādājamies un, ieejot pasākumā, uzrādām."