Šūmēšanās par biļešu tirgošanu uz Dziesmu svētku gājienu: "Rīkotāji krīt galējībās; "Es ceru, ka tas ir joks!""

© Ģirts Ozoliņš/f64

"Twitter" lietotājos sašutuma vētru izraisījis Kultūras ministrijas nodoms pārdot biļetes ne tikai uz svētku koncertiem, bet arī gājienu, piedāvājot to noskatīties īpaši ierīkotās tribīnēs.

Kultūras ministrijas izstrādātā koncepcija liecina: "Svētku programmā ir daļējs maksas pasākums - svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās", skatītāji to varēs vērot bez maksas, taču interesentiem būs iespēja iegādāties atsevišķas maksas vietas tribīnēs, kas būs izvietotas vairākās vietās."

Atsaucoties uz Kultūras ministrijas teikto, ieraksts "Twitter": "Man patīk Dziesmu svētku rīkotāju ideja biļešu trūkuma novēršanai - pirmo reizi vēsturē tirgot biļetes arī uz svētku gājienu! Iz sērijas - nesanāca nopirkt biļeti uz noslēguma koncertu? Nebēdā, nopērc biļeti uz līdz šim vienmēr bezmaksas gājienu!"

Komentētāji ir sašutuši un absolūtā neizpratnē par šādu ieceri: "Ja man būtu Twitter-blue, es izlabotu par "pirmo reizi vēsturē". Bet lietas būtību tas nemaina. Manuprāt, tirgot biļetes uz gājienu ir smieklīgi."

Neiztrūkst arī ironijas: "Vajag piespiest pirkt biļetes, pie tam obligātas, arī tiem, kas dzied un dejo un iet gājienā kā dalībnieki! Un nelaist iekšā viņus gājienā, kā arī dziedāt vai dancāt bez biļetēm!"

"Ar ārpakalpojumu no Rīgas Satiksmes, kur negaidīti gājienā iekāpj kontrole un izsēdina bezbiļetniekus."

Svarīgākais