Bērnu vecāki sakašķējas krievu valodas dēļ

© Pixabay

4.klases skolnieka tētis Andris vietnē "Twitter" aizsācis spraigu diskusiju - kāpēc skolās kā izvēles valoda tiek piedāvāta krievu valoda.

Andris: Bērni aug Eiropā un apzinās to. Man gan nav skaidrs, kādēļ skolās joprojām piedāvā apgūt krievu valodu.

The Hollins: Meitai klasē no 30 bērniem 28 paņem krievi valodu. Kā būtu, ja vispār šo trešās valsts valodu nepiedāvātu? Valstij jau pat plāns nav.. turpinam veidot divvalodu sabiedrību.

Kristīne: Lasu un šausminos kādās galējībās cilvēki nonāk. Esmu mācījusies gan vācu, gan krievu, tas tikai paplašinājis manu redzesloku.

Dārts: Varbūt tāpēc, ka fiziski nav to daudzo fraņču, vācu un citu valodu skolotāju?

FoxRed: Kas nav skaidrs? Ko var ņemties? Piedāvājumu nosaka pieprasījums. Ieraksti savu izvēli un miers. Nebūs pieprasîjuma pēc krievu valodas apguves,nebûs piedāvājuma.

Erny: Es apguvu abas, plus vēl angļu. Vēlāk spāņu… un nevienā brīdī neesmu nožēlojis ka māku kādu no valodām, tikai priecājies. Btw mākot krievu - tagad apgūstu ukraiņu, un diezgan labi saprotu poļu.

Uldis: Tāpēc ka IZM visus šos gadus neko nav darījuši, lai būtu citādāk. Maurots ir daudz, bļauts arī, bet darīts - nekas.

Es: man šķiet 3. klase ir par agru, lai apgūtu krievu valodu, vispirms jāiemāca Latvijas vēsture, pēc tam kādus hibrīdkara elementus kremlis izmanto, un tad ar var studēt krievu valodu.

Ivars: Mārupe- “Paldies par aizpildītajām aptaujām par 2.svešvalodu. Kopā ir 226 atbildes. Kopējais rezultāts ir 50% krievu valoda un 50% vācu valoda.”

Nebūšanas

Kanādas savvaļas ugunsgrēku sezona šogad ir ceļā, lai kļūtu par otro lielāko vismaz pēdējo divu desmitgažu laikā, atpaliekot tikai no pērnā gada rekordsezonas, atsaucoties uz federālo amatpersonu paziņojumu, vēsta Kanādas medijs “CBC”.

Svarīgākais