Sieviete brīdina par bīstamu vietu Imantā; jau 3 reizes paglābusies no nelaimes

© F64

Ieva ar dēlu regulāri dodas garās pastaigās, kuru laikā šķērso arī gājēju pāreju Jūrmalas gatvē Imantā. Vienā un tajā pašā vietā ģimene jau trīs reizes paglābusies no traģiskas avārijas, vēsta "Bez Tabu".

Šķērsojot brauktuvi šajā vietā, Ieva telefonā nu vienmēr ieslēdz video ierakstu.

Mamma atklāj, ka šī bija trešā reize, kad spēkratu vadītāji gandrīz notriec jauno ģimeni. No traģēdijas Ievu šķīra vien trīs sekundes. Kravas automašīnas vadītājs, ignorējot sarkano aizliedzošo signālu, kā arī gājējus uz pārejas, pilnā ātrumā traucās uz priekšu.

"Mēs pārgājām pāri, zaļais signāls vēl mirgoja. Tajā pašā laikā kādam bērnam vēl bija tiesības skriet pāri vai braukt riteņbraucējam. Ļoti šaubos, ka tā persona pie stūres būtu apstājusies. Es nolēmu filmēt šīs ielas šķērsošanu pēc tam, kad mēs trijatā gājām pāri. Luksoforā gājējiem rādīja zaļo signālu, tētis pamanīja, ka tuvojas mašīna. Kā viņš brauca ar kādiem 60, tā arī aizbrauca. Vēl uzpīpināja, lai mēs viņam nemaisāmies pa priekšu. Tā bija laimīga sagadīšanās, ka mūs paspēja paraut malā. Mums drīz jāsāk mācīt bērnam, ka ielu var šķērsot tikai pie zaļā signāla, bet, kā lai iemācu, ja ir šādi gadījumi?"

Visas trīs reizes notikušas dienas pirmajā pusē - starp deviņiem un desmitiem.

Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Jānis Vaivods norāda, ka kreisās joslas pagrieziena luksofors darbojas atšķirīgi no pārējiem diviem luksoforiem. Vietvara nākamgad cer uzstādīt pirmos sarkanās gaismas kontroles kameras un, iespējams, ka kāds no tiem būs tieši šajā vietā.

Svarīgākais