Brīvības ielā no piecstāvu mājas jumta draud nolēkt jaunietis; puiša savaldīšanai izsauc specvienību

© Ekrānuzņēmums/TV24

Rīgas centrā kāds gados jauns vīrietis ieslēdzās savā dzīvoklī un, cenšoties izvairīties no atbildības par smaga nozieguma izdarīšanu, draudēja policistiem padarīt sev galu, nolecot no piecstāvu nama jumta, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Lai savaldītu un sekmīgi aizturētu 18 gadu veco jaunieti, likumsargi piesaistīja specvienības bataljona un ugunsdzēsēju glābēju resursus.

Specvienības operācijas epicentrā kļuva viens no daudzdzīvokļu piecstāvu namiem Brīvības ielā, netālu no Matīsa jeb Vidzemes tirgus. Ar automātiem bruņotie vīri maskās pie melniem mikroautobusiem bija manīti netālu no policijas iecirkņa, nepārprotami tie bijuši pretterorisma vienības OMEGA darbinieki. Kaujas gatavībā bijuši arī ugunsdzēsēji glābēji. Prāvi dienestu resursi centra rajonā bija piesaistīti, jo nama augšējos stāvos, risinājās bīstama situācija. Bēniņos, noritēja kāda gados jauna vīrieša aizturēšana, vienlaikus dienestiem bija jāpierunā aizdomās turamo neveikt suicīdu.

“Mums bija informācija, ka iespējamā vainīgā persona gatavojas veikt pašnāvību, tāpēc bija piesaistīti arī citi dienesti gan no Valsts policijas, gan no Valsts glābšanas dienesta. Pozitīvas sadarbošanās rezultātā izdevās novērst riskus un aizturēt minēto iespējamo vainīgo personu,” norāda specvienība.

Iespējamais vainīgais operatīvi ievietots vienā no policistu transportlīdzekļiem un aizvests no notikuma vietas. Namā dzīvojošie pat nepaspēja saprast kas īsti atgadījies, bet svešinieku rosību pie mājas un kāpņutelpā, manījuši vēl rīta pusē.

Likumsargi atklāja, ka miteklis, kur notika aizturēšana ir aizdomās turamā dzīves vieta, taču noziegums, ko astoņpadsmitgadnieks paveica aizvadītajā nedēļā, svētdien, pastrādāts Ādažu novadā, Carnikavā. Jaunais vīrietis aukstasinīgi nogalināja savu draudzeni, 19 gadus vecu sievieti, bet pēc slepkavības paveikšanas līķi apgānīja.

“Notika kārtējā slepkavība. Ir noslepkavota 2003. gadā dzimusī sieviete. Šobrīd ir par agru sniegt konkrētu komentāru, jo notiek diezgan aktīvs izmeklēšanas darbs, tiek nostiprināti visi apstākļi un fakti. Pagaidām mēs atturēsimies komentēt gan motīvus, gan citus apstākļus,” skaidro amatpersonas.

Policisti atklāja, ka gados jaunā sieviete pazuda 26. jūnijā un pēdējo reizi bija redzēta tieši kompānijā ar aizdomās turamo. Precīza vieta, kur notika slepkavība paliek izmeklēšanas noslēpumā, bet zināms, ka mirstīgās atliekas policisti uzgāja meža masīvā Carnikavā. Šis noziegums ir kvalificēts pēc panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Svarīgākais