Traģēdija pie Doles stacijas: vilciens notriec cilvēku

© Dāvis Ūlands/F64

Pirmdien īsi pirms pusnakts izdzisusi kāda cilvēka dzīvība uz dzelzceļa sliedēm pie Doles stacijas perona. Pēc neoficiālas informācijas, šis cilvēks sēdējis vai gulējis uz apmales, kas atradās ļoti tuvu sliedēm un, iespējams, nostrādājis fizikas likums – ātrums un vējš šo cilvēku ir parāvis zem vilciena riteņiem, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Otrdien par traģisko negadījumu uz dzelzceļa vairs liecina tikai asins traipi un virsjakas pildījums, kas, vilcienam paraujot un saspiežot cilvēku, izplēsts no jakas un pieķēries pie sliedēm.

Uz notikuma vietu pirmdienas vakarā ieradās vairāki atbildīgie dienesti.

“Vakar īsi pēc plkst. 23.00 vakarā saņēmām izsaukumu uz Salaspils novadu, kur uz dzelzceļa sliedēm cieta kāda persona. Diemžēl, ierodoties notikuma vietā, mediķi konstatēja, ka cietušais no gūtajām traumām ir gājis bojā,” norāda NMPD pārstāve Elīna Jurēvica.

Negadījuma apstākļus šobrīd izvērtē Valsts policija - oficiālas versijas par to, kāpēc noticis nelaimes gadījums, šobrīd nav.

Nebūšanas

Savu spēju pārvērtēšana peldoties, īpaši alkohola reibumā, var beigties letāli. Šo frāzi glābēji atgādina nepārtraukti un ne velti. Viņi teju ikdienu steidz palīdzēt cilvēkiem, kas nokļuvuši nelaimē, baudot ūdens priekus. Diemžēl ne visi novērtē glābēju iesaisti un mēdz izrādīt arī agresiju, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais