Rīgā notikusi smaga avārija; vieglais auto pilnībā sadragāts

© Aivars Ķesteris/F64

Vienā no Purvciema mikrorajona noslogotākajiem krustojumiem izveidojās iespaidīgs sastrēgums, jo ceļu nesadalīja sabiedriskais transports un vieglā automašīna. Notika sadursme un aizšķērsotā brauktuve lika šoferiem vai nu sēdēt un gaidīt, vai arī meklēt apvedceļus, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Ceļu sazarojumā, kur krustojas Ieriķu, Kastrānes un Ūnijas iela, kāds automašīnas “Mazda” šoferis saskrējās ar pretī braucošo trolejbusu un sadursme bija tik smaga, ka faktiski vieglais spēkrats vedams uz metāllūžņiem. Šoferis - kāds jauns vīrietis gan tika cauri sveikā. Arī starp trolejbusā braucošajiem ievainoto nebija.

“Mazda” auto šoferis komentārus sniegt nevēlējās, taču uzskata, ka noteikumus pārkāpis tieši trolejbusa vadītājs, kurš, viņaprāt, esot braucis pie sarkanās gaismas vai kā citādi neievērojis noteikumus, plašāk gan nekomentējot, kā tieši varētu būt kļūdījies sabiedriskā transporta stūrētājs.

Pats trolejbusa vadītājs gan norāda, ka transportlīdzeklī ir video reģistrators un tas viesīs lielāku skaidrību: “Lūk, mums iedegas zaļā gaisma, viņiem vēl deg sarkanā, no mūsu puses sākas kustība, pēc tam pēc kāda laika arī viņiem iedegas zaļā gaisma. Mums joprojām deg zaļā gaisma. Tagad to labi var redzēt, mums deg zaļā gaisma, un arī viņi sāk kustību. Es braucu taisni, cilvēks grieza pa kreisi. Tā vietā, lai apstātos un mani palaistu, viņš nolēma, ka paspēs izbraukt. Viņš domā, ka es braucu pie sarkanās gaismas, bet viņš vienkārši nepaspēja pamukt garām.”

Nebūšanas

Rīdziniece Ilze šī gada janvārī mammai pašmāju lidsabiedrības mājas lapā iegādājusies lidmašīnas biļetes uz saulaino Tenerifi. Zinot, ka, iespējams, plānoto braucienu rudenī nāksies pārcelt, viņa uzreiz nopirkusi arī papildu pakalpojumu, kas ļauj biļetes atcelt un atgūt naudu, vēsta "Bez Tabu".