Komentāri: Sieviete par pieredzēto: Ta raudāt, ta kliegt par ārprātīgo realitāti

ivo

Neaizmirsti levitam kādu naudiņu pārskaitīt..viņam vairāk vajagot..

18.jan 2022 Atbildēt
Beatrise Ezera

Neāksties.

18.jan 2022 Atbildēt
Daila

Pričom,kā jāsaka,te Levits! Lai viņš vārās savā sulā!

19.jan 2022 Atbildēt
Vallija Mirzojeva atbilde Daila

Nesavā sulā,bet mūsu "nabaga pensiju asarās !!"

19.jan 2022 Atbildēt
Valdis Rudzitis atbilde Daila

Tieši pričom. Kopā ar visiem pārējiem.

19.jan 2022 Atbildēt
Acidum

N- tos gadus atpakaļ man veikalā arī prasīja naudu maizei, jautāju- kādu, tante teica, kura lētāka, bet samaksāju gan par balto, gan rupjmaizi, vēl eiro iedevu, un izdarīju to bez kliegšanas. Mūsu pensionāriem visos laikos bijis grūti, tagad pat strādājošie nevar ,,Kārumu" atļauties, kur nu vēl 3.

18.jan 2022 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

jā, Acidum, es tā esmu darījis gan Latvijā esot, gan arī Vācijā. Un tas ir normāli. Padalies ar tiem, kuriem ir mazāk paveicies, nekā tev.

Vienīgais- par to nevajag runāt. Palīdzēji un aizmirsti.

Bet tu esi labs cilvēks, tas priecē.

18.jan 2022 Atbildēt
Andy Sku atbilde Dzēsts lietotājs

Jā jā , ja viņš izrādīsies pretpotēm tad uzreiz būs slikts cilvēks. Zinām mēs tādus kā tu pirdamonokļus

19.jan 2022 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Kamer waxseri bus pie varas - ta bus realitate un bus vel traKaKa. Kuvaldi par labam cenam PM

18.jan 2022 Atbildēt
īpaši stulbs

Ja jau var atļauties pirkt biezpiena "Kārumiņus", tad nav nemaz slikti.

18.jan 2022 Atbildēt
Silvija Jakševica

Patiešām, īpaši...

18.jan 2022 Atbildēt
Inese Stockenberga

tiešām stulbs ! KĀRUMS ir vislētākais kārums.Tavs teiktais ir galīgi nevietā...ja jau var atlauties? Ko tas nozimē? Kārums iir vislētākais našķis,ko var atlauties šad un tad... Mierde !

18.jan 2022 Atbildēt
ženija

Kas par idiņu, vecākiem cilvēkiem arī gribas kaut ko no saldā. Maize un viens sieriņš dienā. Kā Ļeņingadas blokādē, tikai tur sieriņa nebija. Kur tādi stulbeņi rodās? Kāda māte šo idiotu dzemdējusi.

18.jan 2022 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde ženija

Viņš vienkārši uzrakstīja nepadomājot, viņš nav slikts cilvēks.

18.jan 2022 Atbildēt
Juris Kaļķis atbilde ženija

Tādi idioti rodas liberāļiem.

18.jan 2022 Atbildēt
Ināra Ezergaile

Varbūt mazbērniem pirka. varbūt tie jau bija pazemināta cena. Esiet mēģinājis cik riku var nosmērēt ar "kārumiņu", ne? Es jā, tā labi 2 baltmaizes šķēles. Tā ka, tantīte varbūt iztiktu 3 dienas+. Tā, ka tiešām īpaši stulbs. Vispār, nekad nevajag uz sevi izsaukt to slikto, tā nodevējot sevi...piemetīsies vēl. Lai Jums nav jāskaita kapeikas ar izvēli pirkt šodien, vai aizmirst tā garšu!

18.jan 2022 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Juris Kaļķis

Kāda vaina liberāļiem?

Liberāļiem ir milzīgas priekšrocības- viņi nejaucas citu cilvēku dzīvēs, tādēļ arī veselība ir laba, arī zobi nav izsisti...

18.jan 2022 Atbildēt
Saulīte atbilde Inese Stockenberga

'Kārumiņš' ir visdārgākais no visiem biezpiena sieriņiem

ja nemaldos, tad

18.jan 2022 Atbildēt
Saulīte atbilde Inese Stockenberga

'Kārumiņš' ir viens no dārgākajiem biezpiena sieriņiem. Ja nemaldos, tad arī viens no pirmajiem, kas veikalos parādījās, pārējie sāka kopēt, jo redzēja, ka ir pieprasījums. Magnijai vēl ir garšīgi sieriņi, bet Kārumiņš tik un tā garšīgāks.

18.jan 2022 Atbildēt
Инесса Черепанова atbilde Saulīte

Bet vienīgais kas ir barojošs. Pārējie tādi patukši būs..

19.jan 2022 Atbildēt
Rolands atbilde ženija

Nu Ļeņingradas blokādi gan nepiesauc, to jau paši krievi radīja nesaprotamu iemeslu dēļ Helsinkus 1941. gada 25. jūnijā bombardējot, kā sacīt jāsaka, godam sev vēderpriekus sarūpējot.

25.jan 2022 Atbildēt
Lolita Afremenkova

Beidziet par tiem Kārumiem. Mēs nezinam, cik mēnešus krāja, lai varētu nopirkt. Pretīgi. Palidzi un klusē!

18.jan 2022 Atbildēt
Oliniete

Tā ir bijis visos laikos - padomju laikā kolhozniekiem pensija bija 28 rbļ. 90-gados it bieži veikalā kādam vecītim samaksāju par pirkumu, jo skaitīja santīmus, lai maizi nopirktu. Arī pārtikušās valstīs ir veci cilvēki, kuri spiesti līdz pensijai izdzīvot un knapināties. Kāda nu kuram tā dzīve iegrozījusies!

18.jan 2022 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Tieši tā.

18.jan 2022 Atbildēt
Aivars Tjapušins

palidzesim tiem kam ir gruti ,.busim cilvecigi.Dievs redz jusu darbus....

18.jan 2022 Atbildēt
Filips Līcis

tu tiešām atbilsti savam vārdam ,,īpaši stulbs '' ( 19:02)......

..Ja jau var atļauties pirkt biezpiena "Kārumiņus", tad nav nemaz slikti.

Nocenots . Bet d....proti !

18.jan 2022 Atbildēt
Tamara Zalkovska

Ministriem 2 reiz lgas par tūkstošiem pensonāriem 2 reiz kadā piemet pāris eiro.Kas savā mūžā smagi strādājuši. Bet 100 liekēžiem kas nobarojušies ka kreslos nav rūmes,tiem ceļ un ceļ. Viņiem pat nav spēka noskūties,ka partizāni no meža iznākuši nekopti noauguši. Japacel vel pa kādu 1000 lai iznāk žiletei.

18.jan 2022 Atbildēt
zane z

latvija seima sevi nekad neaizmirst. Jautajums ir priekskam vina vispar ir vajadziga. "strada" no majas, pielika pie algas 40% sev a izdarit neko nevar. Ka var vaji apdzivota valsti kur ir 3 HESi un simtiem mazo hesu but tadas elektribas un apkures cenas? HESI tacu visi par brivu, udens gravitacija strada savu magiju. Atceros agrak laukos bija gazes balons un krasns, un vispar neko vairak nevajadzeja.

19.jan 2022 Atbildēt
Lilita Skarbniece

Tiešām neskūti tàdi kā E.Levits un citi augsti vīri.Kā paskatos,tā brīnos-Kā tà var?

20.jan 2022 Atbildēt
Janina Dzerve atbilde zane z

Mums.ir krāsns apkure,nežēlojos par cennām.

4.mar 2022 Atbildēt
Fra

cilvēki ir dažādi. Arī savu mūžu nodzīvojuši dažādi. Citi bērus audzinājuši, citi nē. Citi smagi un daudz strādājuši, citi nē. Citi skolās centīgi mācījušies, citi nē. Nu nevar visus vienā trīslitru burkā salikt. Katram savs liktenis un katrs pats vien ir par savu mūža gaitu atbildīgs.

18.jan 2022 Atbildēt
Aivars Markots

Padomju laikos pensija bija 12 rubļi - vismaz manai vecaimammai, kas uzaudzināja īsi pirms kara dzimušus 6 bērnus, bet praktiski kolhozā nebija strādājusi... kaut kad 80-tajos pensiju pacēla līdz 20 rub. (tad melnajā tirgū tas bija 1 USD!)!

18.jan 2022 Atbildēt
Ina Fominova

Nu, nevajag murgot. Es domaju, ka 80-tajos Jus vel tevam olas supojaties, ja lidz 20 rubliem aizrunajaties. 80-tajos kaimins kolhoznieks sanema vairak neka mans virs dokeris Ventspils osta. Bet mans virs tolaik sanema videji ap 500 rubliem menesi. Ta ka, pasakas variet saviem berniem stastit, seit komentarus lasa tie, kas 80-tajos ir dzivojusi pieaugusa cilveka dzivi

18.jan 2022 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Ina Fominova

Man jau arī šķiet, ka tas Makrots ir prasts dirsējs.

18.jan 2022 Atbildēt
gundega atbilde Ina Fominova

Nezinu nevienu kas padomju laikos saņemtu oficiāli vairāk par 200vienigi celtniecība sievietēm vidējā alga bija 120 bet parasti tikai 100.

19.jan 2022 Atbildēt
gundega

Pensijas padomijā laikam vismaz laukos saka maksāt tikai 60 gados tad tā varēja būt jo algas bija ap 40 līdz 100 rubļiem un atkarīgi no izdienas laukos .

19.jan 2022 Atbildēt
Dzintis

Aizmirsi pastāstīt cik maize PSRS maksāja 12-20 kop.Pastāsti ,tad ari kā bij pēc 1991 gada,kad degviela benzīntankos vispār netika tirgota un visa pārtika bij uz taloniem kā pēc kara, ieskaitot cigaretes un šnabi.Aizmirsi? (ieeja veikalā ar personīgo caurlaidi un taloniem)?Alga man repšikos bij 1500 rub.bet SNIKERS cena bij 180 rub.Par mēneša algu 7 snikerus nopirkt varēju.Ja stāsti,tad līdz galam .PSRS laikos kom maksājumi 2 istabu dzīvoklī ziemā par visu kopā bij 10 rub mēnesī.Man personīgi nebij ne gāzes skaitītāja,ne karstā ūdens skaitītāja,viss par noteiktu cenu (cik gribi lieto par fiksētu cenu ).Elektrība 1 kop kw .h

19.jan 2022 Atbildēt
Dzintis atbilde Ina Fominova

80 jos gados Jēkabpils rajona 25 kongresa agrofirma sovhozā frēzētāju un virpotāju algas bij 250 -450 rub.Komunālie maksājumi ziemā par 3 istabu dzīvokli 16 rub mēnesī.Cēsīs radiniece par 2 izstabu maksāja 10 rub mēnesī.Man nebij gāzes un karstā ūdens skaitītāju,jo bij fiksēta cena un lieto cik gribi.Elektrība 1 kop kw h ,ja nemaldos .Viszemāk apmaksātie bij tā saucamā '' lauku brigāde ar algu ap 100 rub.Es personīgi būdams skolēns vasarās sēdēju ugunsdzēsības tornī 2 dienas tupi,2 brīvas un alga 90 rub mēnesī pa vasaru.

19.jan 2022 Atbildēt
Irina Rimsa atbilde gundega

Kapec jamuld? Esmu padomijas laikos stradajusi fakiot no 1977.gada,kad pabeidzu viduskolu. Toreis valsti noteikta minimala alga bija zem 70 rubliem,ap 1984,kad jau biju pabeigusi augstskolu,mana alga bija 465 rubli,celtnieciba,kur stradaja mans tevs un vadija celtniecibu celtnieku alga ari bija apmeram tik pat ka maneja,ja ne vairak....,protams,ja tas stradnieks nebija dzerajs! Veikala pardevejai alga bija ap 160-200,jaunajam specialistam ap 149-150 rubliem menesi,ja vel pieminesim,ka Riga par 2-istabu dzivokli,kopa ar visiem komunalajiem maksajam 18 rublus,piens 1 Litrs kopa ar taru,kas maksaja 44 kapeikas,baltmaize-22kapeikas,cukgalas kilograms 2 rubli,liellopa mikstums 3,50.....

19.jan 2022 Atbildēt
Daila atbilde Ina Fominova

Un cik cilvēkiem pzuda iekrātā naudiņa vecumdienām kad mainījās nauda! Tas viss izčibēja gaisā,pati no savas pieredzes zinu.Viss ,kas bija iekrāts pārvērtās par neko.Un līdz ar naudas maiņu arī pensijas pārvērtās par neko!!!!!!!

19.jan 2022 Atbildēt
Ināra Adamoviča

Manai vecmāmiņai arī bija pensija 12 rubļi. Un toreiz nevienam pat sapņos nenāca prātā par to žēloties. Novērtēsim to, kas mums ir. Ar katru gadu pensijas palielinās, ja cilvēki maksā nodokļus. Juku laiki, kad dzīve nebija sakārtota, aiziet pagātnē. Man zināmajiem cilvēkiem, parastiem darbarūķiem, kas nesen pensionējās,

visai pieņemamas pensijas.

19.jan 2022 Atbildēt
Rolands atbilde gundega

Tad tu padlaikos neesi dzīvojusi,man gadījas kādu laiku Valgas autobāzē par atslēdznieku pastrādāt(2 kategorija), nekad uz rokas zem 300 rubļiem nebija. Pirms tam padsaimniecībā iecirkni vadīju(pussovhozs), mēneša takse 150 rubļi. bija gan sovhozā cītīgi cūkkopji, kuri pa diviem (ģimene) mazāk par tūkstoti reti mājās nesa. Starp citu, toreiz autobāzes direktoram arī ap tūkstoti sanāca, labi zinu, jo algas sarakstā blakus bijām.

25.jan 2022 Atbildēt
Kristaps LV Bam's

Toties deputāti un prezidents sev pielika tīri labi ,kauns par tādiem liekēžiem

18.jan 2022 Atbildēt
ἰχθυς

Jā, maize ir palikusi dārgāka. Baltmaize (300g), kas visu laiku maksāja 0,19 EUR, tagad maksā 0,29 EUR. Par 10 centiem dārgāk!

19.jan 2022 Atbildēt
gundega

Īsti trūcīgie neko nemeklē jo zina kur ir lēta maize kas maksā no 30 līdz 40 centiem un zin koros mēdz būt akcijas

19.jan 2022 Atbildēt
Inga Māra Kraukle

Starp citu, Kāruma sieriņu cilvēki smērē uz maizītes. Un arī nabagam reizēm gribas kādu našķi.

19.jan 2022 Atbildēt
Modris Adijāns

Ja jàdzīvo no rokas mutè un vispàr daudziem nav darbs un ar tàdu darbu,pat vergośanu atšķirībà no padomju laikiem nevar galus savilkt,tad jautàjas kas ir režīms un kas nav?

19.jan 2022 Atbildēt
Edite Dovkante

35 gadus bez atelpas nostrādāju par feldšeri. 1995.g. janvārī saņēmu pensiju 30 latus...

19.jan 2022 Atbildēt
Gunta Bērziņa

Kauns,kauns,kauns Latvijas valdībai!!!!!!!!!

19.jan 2022 Atbildēt
Ingrida Eklone

Padomju laikos 60-70 gados manai vecmāmiņai pensija bija 12 rubļi, baltmaizes batons 2.šķira 12 kapeikas, ķiegelitis arī 12 kapeikas, toties sviests kg 3,85 rubļi, gaļa, siers, desas veikalos nebija, šņabis 3,07 rbļ.

puslitra pudelīte Stoļičnaja.Elektrība 4 kapeikas kW/h.Tajos laikos es mācījos, stipendija bija 30 rbļ.mēnesī, salīdzinājumam, kopmītnes izmaksa 3 rbļ.mēnesī, ēdnīcā kompleksās pusdienas 1 porcija 35 kapeikas.Kopmītnēs brokastis neēdām, vakariņās parasti cepti zaļi kartupeļi ar sīpoliem. Kaut kā izdzīvojam.

19.jan 2022 Atbildēt
Janis Kalnins

Meli

20.jan 2022 Atbildēt

Komentēt