"Pēc rēķina saņemšanas jūtos kā aplaupīts" Daudzas ģimenes pārņem izmisums, saņemot dzīvokļa rēķinu

© Ilze Zvēra / F64

Saņemtie dzīvokļu rēķini cilvēkus dzen izmisumā, sociālajos tīklos pausts sašutums par valdības darbu, situāciju nereti salīdzinot ar deviņdesmito gadu pieticīgo dzīvošanu.

Cilvēki pēc rēķinu saņemšanas nespēj klusēt par sajūtu, kas tuva izmisumam.

Arī mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji dalās ar informāciju par saņemto rēķinu apjomu, neslepjot sašutumu.

"Pēc rēķina saņemšanas jūtos kā aplaupīts. Agrāk ta nebija."

"Tas arī ir viss, kas jums jāzin par valdības rūpēm, pār valsts iedzīvotājiem !!! Autors diemžēl nezināms."

"Atbalsts ģimenēm ar bērniem un pensionāriem , protams, forši, @Jauna_Vienotiba, bet rēķini neizvēlas kāpt tikai tiem, kam daudz gadu vai mājās papildu mutes. Ko darīt, piem., cilvēkam pirmspensijas vecumā, kas dzīvo viens, bet bērni jau pieauguši? Nu un visiem pārējiem, protams."

"Rēķini, dzīvojot ~200 kvm. privātmājā? Par gāzi mēnesī no 67 uz 107, par elektrību no 55 uz 88. Komunālie par decembri par 56 http://kvm.dzīvokli Rīgā ir 186 plus vēl klāt 33 par elektrību."

'"Jo vairāk rēķini, jo lielāka iespējamība "nesaņemties" bērnam. Māju gan nevajag pārdot. Jāsaliek prioritātes un jāizmanto dzīves piespēlētas iespējas. Ja sāktu rēķināt, man bērnu nebūtu, jo ar medmāsas algu to vispār nevar atļauties."

"Decembrī apkure Pārdaugavā 1,91 Eur/kvm plus PVN 12% , radiem Rīgas centrā 2,39 Eur/kvm plus 12% (novembrī attiecīgi 1,21 un 1,30 Eur/ kvm). Kāpums ir pamatīgs. Nekad vēl nav bijuši tik lieli rēķini."