svaigs siers, sālīts, ar lielu mitruma daudzumu
*
davai mainamies pret manējiem raf sieriņiem. Smaržo kā Krievijas siers.
bieži vien slikta kvalitāte ir ne dēļ ražošanas vietas, vai nepareizām izejvielām - bet tāpēc,ka nav veikta pareiza un ilgstoša siera nogatavināšana. Tās laikā siers iegūst labo garšu un struktūru. Bieži ir sajūta,ka tieši Latvijas ražotāji , lai nesaņemtu soda naudas no lielveikaliem,izlaiž no ražotnes negatavus sierus. Manā skatījumā Polija un Lietuva pat šai jomā retāk grēko. Pagaršojiet Lidlā čedaras sieru! nenožēlosiet!
Viens pazīstams cilvēks bij'' visnabadzīgākajā'' eiropas valstī Rumānijā.Atveda lērumu sieru,visādu veidu cena līdz 5 eiro kg.Bija ari Slovākijā.latvijā ražoto pārtikas produktu kvalitāte ir kā atkritumi ja salīdzina ar viņu.Latviešu biznesu atspoguļo labi Cēsu pilsētas svētki,pirms gadi 4,kad tirgoja piparkūkas plaukstas lielumā par 10 euro gab,saldējums 2,5 euro ,bet nav ēdams,glāze alus 4 euro.Piegāju ,kur tirgo gaļas izstrādšjumus un zivis cena 15-30 euro kg.Ejat biznesmeņi nākuj !!!
Jā!
Veikalam atved lētāku sieru, kur pavadzīmē rakstīts "Nekondīcija". Bet bodnieks-rāvējs to tirgo kā kondīciju, par atbilstošu cenu.
Viņa laikam vēl nav nogaršojusi Polijas sieru, kas Krievijā ražots.
Pašlaik man garšo Polijas siers. Lidlā nopirku sieru ''Carskij", pēc garšas ļoti labs, izturēts, cena zemāka, galvenais nebojājas kā Latvijas sieri. Agrāk mūsu sieri bija ar augstu kvalitātes zīmi.
Pagaršo lidla šokolādes konfektes un šokolādes.Cena kā par velti,ja salīdzina Laimas ''lācīšus'' ,lēta vafele ar sojas glazūru(imitē šokalādi vizuāli) 11 euro kg.Nav ēdamas.Lidls izkodīs pogas visām Maksimkām ,kur pat tagad uz ziemassvētkiem tirgo atklāti iepuvušus mandarīnus.Siers Poļu un ķefīrs ari labs.Mandarīni,vīnogas smukas un garšīgas.Poļu desa 95 % gaļas un cena normāla.Mandeles šokolādē vispār ekstra.Kafija ari ļoti laba,smaržo pa gabalu ,kad vāri.
Lidl kafijas pupiņas vispār ir nelietojamas. Maximā pa atlaidēm ir lētāk.
Holandē ir simtiem siera šķirņu, bet neviena nesaucas "holandes". Jo tādas zortes nav, Holandes siers ir tas, kas ir izgatavots Holandē.
Krievijas siers? Tāda nav. Dabā nepastāv. Ja nu vienīgi krievus par sieriem saukt.
"Mēs to kā valsts iestāde nekādi nevaram ietekmēt," skaidroja PVD."
Un, ko jūs variet ietekmēt?
Sarkano laikos bija GOST un OST, un ja ražotājs kaut ko nopūdelēja, tad viņam sūdi bija līdz ausīm. Varēja ietekmēt, jo gribēja strādāt.
Pēc vecajiem padomjlaiku GOSTIEM doktora desas sastāvs 100 kilogramos desas= 25 kilogrami augstākā labuma liellopu gaļa, 70 kilogrami vidēji trekna cūkgaļa, 3 kilogrami piena, 2 kilogrami olu, sāls, pipari. Vēl viens stulbs jautājums no manas puses= kāda vajadzība pievienot pasterizētiem gaļas konserviem konservantus, stabilizētājus, skābuma regulētājus, koagulantus, garšas pastiprinātājus? Ja konservi pasterizēti, kad kāpēc vēl visi nosaukti mēsli, kāds iemesls?
vai veikalos nopērkamais Holandes siers ir ražots Holandē?