Soctīklu lietotāji sašutuši - tirgus strādāt drīkstēs, bet Ziemassvētku tirdziņi nē

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Mikroblogošanas vietnē Twitter soctīklu lietotājos sašutumu radījis ierobežojums Ziemassvētku tirdziņiem.

Tviteraktīviste Ance Tarvida paudusi neizpratni par liegumu strādāt Ziemassvētku tirdziņiem, kamēr uz pilsētu tirgiem šāds liegums neattiecas.

"Kādēļ tirgus var strādāt, bet Ziemassvētku tirdziņi (maskās) nedrīkst? Es nesaprotu lielu daļu to ierobežojumu," pausts ierakstā.

Ieraksts izpelnījies arī citu soctīklu lietotāju reakciju, no kuriem vairākiem šis aizliegums ir pārsteigums, bet citu domas dalās - vieni norāda, ka tas ir neloģiski, bet citi, ka Ziemassvētku tirdziņos pulcējas daudz cilvēku.

"Droši vien tāpēc, ka loģikas šiem ierobežojumiem vienkārši nav. 2020. gada sākumā ierobežojumi bija loģiski, cilvēki tos ievēroja. Protams, arī bija paši nobijušies. Šī lokdauna ierobežojumus neievēro, ja var neievērot tieši tāpēc, ka grūti saskatīt šo ierobežojumu jēgu," norādīts vienā no komentāriem pie ieraksta.

"Šis ir viens no stulbākajiem ierobežojumiem. Arī no amatnieku un pārējo tirgotāju puses skatoties - daudziem Zsv ir galvenais peļņas laiks, bet nu jau otro gadu nekā," sašutumu neslēpj komentāra autore.

"Jo valdības mērķis, acīmredzot, ir nevis apturēt Covid izplatību, bet padarīt iedzīvotāju dzīves nožēlojamas. Tas pats arī pazemojoši sagrūžot cilvēkus veikalu rindās no plkst. 17 līdz 19," norāda Twitter ietotājs.

"Kas tur ko saprast vai nesaprast? Jo mazāk pulcēsimies, jo labāk. Nav citas izejas," citās domās ir komentāra autors.

"Ziemassvētku tirdziņi ir liela burzma. Nenoliegsiet," pausts citā komentārā.

Jau vētīts, ka Ministru kabinets š.g. 9. novembra sēdē apstiprināja nosacījumus tirdzniecības organizēšanai no š.g. 15. novembra līdz ārkārtējas situācijas beigām - 2022. gada 11. janvārim.

Uz visu ārkārtējās situācijas laiku aizliegta ielu tirdzniecības organizēšana, piemēram, gadatirgu, Ziemassvētku tirdziņu un tam līdzīgu tirdzniecības pasākumu organizēšana.