Pateicoties dūmu detektoram, Ķengaragā izglābj sievietes dzīvību

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Dūmu detektors paglābis kādas 95 gadus vecas pensionāres dzīvību mājoklī Ķenaragā, kur uzliesmoja ēdiens un izveidojās sadūmojums, kas kundzei ar kustības traucējumiem varēja kļūt liktenīgs, vēsta “Degpunktā”.

Dūmu detektors 8.oktobrī paglāba kādas 95 gadus vecas pensionāres dzīvību.

Lokomotīves ielas iedzīvotāju skatienos piektdien, 9.oktobrī, bija manāms izbrīns, kad nepilnu piecu minūšu laikā pie 46. mājas sabrauca vairāki operatīvie dienesti, vairums no tiem - ugunsdzēsēji. Vizuāli gan no piecstāvu ēkas nebija redzama nedz liesmu atblāzma, nedz sajūtama dūmu smaka, bet glābēji tik un tā mērķtiecīgi gatavoja ekipējumu un pie nama piebrauca ar autokāpēm.

Glābēji izsaukumu saņēma saistībā ar dzīvoklī dzirdamo sigalizāciju. Ierodoties notikuma vietā, uzsākta kāpņutelpas pārbaude. Sadūmojums tajā nebija jūtams, bet sieviete bija dzirdama runājam aiz durvīm. Viņas teikto nevarēja saprast signalizācijas dēļ. Nolemts uzlauzt durvis, ko izdarot, glābēji ieraudzīja sadūmojumu.

Drīzumā arī ekipāža, kura bija uz autokāpnēm, tika līdz ceturtā stāva balkona durvīm un, tās paverot, laukā sāka gāzties biezi dūmi.

Sievietei bija kustību traucējumi, viņa atradās uz grīdas un glābēji viņu iznesa ārā.

Svarīgākais