Pļavniekos piedzīvots postošs ugunsgrēks; sadeguši četri auto

© Ekrānšāviņš no Instagram

Rīgā, Pļavnieku mikrorajonā, 20. septembra naktī piedzīvots postošs ugunsgrēks – iznīcinātas četras automašīnas. Iedzīvotāji pauž bažas, ka rajonā uzdarbojies kāds huligāns ar dedzināšanas tieksmi, taču policija steidz mierināt, ka bažām nav pamata, vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Spēcīgs uzliesmojums un strauja liesmu turpmāka izplatība 20. septembra naktī bija vērojama automašīnu stāvvietā Pļavniekos, Jasmuižas ielas 4. nama pagalmā. Sagaidot rīta gaismu, iedzīvotāji atskārta, ka sadegušas četras automašīnas - divi ”BMW” spēkrati, ”Toyota” un ”KIA” automašīna.

Mājas sētniecei ir divas versijas par aizdegšanās iemesliem - vai nu noticis īssavienojums, vai arī vainojami jaunieši, kas naktīs pulcējas basketbola laukumā: ”Uguņošana tur bija, jaunieši tur trokšņo, jau ne pirmo reizi sūdzamies. Atbrauc policija, viņi izklīst un viss.”

Sadegušās sarkanās automašīnas ”KIA” īpašnieks sliecas domāt, ka degšana nav tīšas darbības rezultāts.

Drīzāk tehniska ķibele ”Toyota” automašīnas motortelpā: ”Es tā sapratu, ka ”Corollai” vispirms sāka degt kreisie sāni, no tā kreisā sāna aizdegās blakus stāvošais ”BMW” auto, bet, kad pati jau aktīvi “iekūrās”, tad liesmas pārmetās arī uz manu auto, kas stāvēja malā, kreisajā pusē.”

”Rīgas Ķengaraga iecirknī par šo gadījumu šobrīd ir uzsākta resoriskā pārbaude un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Taču sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija neliecina, ka būtu notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Šobrīd cietušo automašīnu īpašnieki ar iesniegumiem vēršas policijā,” norāda Valsts policijā.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)