Vīrietis dalās nelāgā pieredzē, dodoties veikt Covid-19 testu

© Oksana Džadana/F64

Kāds vīrietis iepriekš pierakstījies MFD Veselības centrs Jelgavā, lai veiktu Covid-19 estu. Taču, ierodoties noteiktajā laikā, pakalpojumu tā arī nesaņēma.

Kā portālā "sudzibas.lv" raksta vīrietis, nav pieļaujama tāda attieksme no augsti kvalificētiem speciālistiem.

"Biju pierakstīts uz Covid-19 testu plkst 12:00, ierados laicīgi, uzaicinājumu nesagaidīju, pieklauvēju un atvēru durvis, kur ieraudzīju darbinieci runājam pa telefonu, aizvēru durvis un gaidīju uzaicinājumu, kad darbiniece pabeigs savu sarunu. Pēc minūtēm 5 atvērās durvis un darbiniece nelaipnā balsī uzprasīja, ko man vajag, uz ko atbildēju, ka man bija pieraksts. Darbiniece ielaida mani iekšā un uzprasīja atkārtoti, ko tad es gribot, es atbildēju, ka vēlos veikt testu, uz ko saņēmu atkārtotu jautājumu - kāpēc jums jānodod, uz ko atbildēju, jo ir simptomi.

Tad darbiniece pagrieza savu darba datora monitoru un saka, ka pieraksta nav un prasa, kur es zvanīju lai pierakstītos. Es atbildēju, ka uz 8303. Tad viņa lūdza dokumentu, iedevu ID karti, darbiniece, apskatot dokumentu, atcirta rupjā balsī, ka ir beidzies derīgumā termiņš ir jāseko līdzi savam dokumentam. Pajautāju, vai der vadītāja apliecība, uz ko saņēmu rupju atbildi - to rādīsiet policistiem. Protams, uz kompromisiem neizgājām un nācās aiziet un zvanīt atkārtoti uz 8303, kur saņēmu atbildi, ka man ir viss kārtībā, ir pieraksts un vini nesaprot, kur ir problēma," piedzīvotājā dalās pacients.

Viņš atklāja, ka Covid-19 testu tomēr izdevās veikt, taču citā iestādē.

"Piezvanot uz 8303, paskaidroju situāciju un mani pierakstīja citā vietā pēc 7 minūtēm, nācās ātri braukt ar esošajiem dokumentiem, jo nākamais pieraksts bija uz nākamo dienu. Ierados uz laboratoriju, mani sagaidīja laipna ārste, pateicu, ka problēma ar dokumentu un viņa manā kartiņā norādīja vadītāja tiesības un nebija nekādu problēmu."

Iepriekš vēstījām, ka kāds vīrietis, dodoties nodot Covid-19 analīzes, saskāries ar "briesmīgu servisu".

Kā rakstīja vīrietis, pēc visa notikušā mājās aizbraucis, tā arī neveicot testu.