Iedzīvotājus sadusmo redzētais Biķernieku mežā

© Privātais arhīvs/skaties.lv

Vairāki iedzīvotāji sūdzas par redzēto Biķernieku mežā.

Iedzīvotāji, kas vērsušies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), ziņo par atkritumiem mežā.

"Pa Biķernieku mežu staigā daudz cilvēku, tuvākā vieta, kur var pastaigāt Purvciema un Mežciema iedzīvotāji, bet katru dienu jāiet garām nenovāktām šmucēm. Man ir vienkāršs jautājums: kas, kad un kam ir jāatbild par šā meža sakopšanu?" raksta kāda iedzīvotāja.

Tikmēr komentāros cilvēki raksta, ka atbildība par atkritumiem mežā jāuzņemas pašiem piesārņotājiem.

"Tur jau izskatās, ka tu vēlās apkārtnes iedzīvotāji uz turieni nes savus atkritumus. Kaut kā neticu, ka tur tika daudzi pastaigāties un sportot gribētāji izmet savus atkritumus. Turklāt vēl melnajos atkritumu maisos."

"Tāds skats nav tikai kādā vietā, bet visā Latvijā. Cūkas (nedomāju tos lopiņus) paliek aizvien vairāk un vairāk, tiem cilvēkiem nerūp dabas skaistums vai vietas burvība. Viņi ir kā lopi kas aiz sevis spēj atstāt tik cūcību un nekārtību."

Jau ne reizi vien ir vēstīts par atkritumiem mežā, ko atstājuši cilvēki. Tā pirms kāda laika rakstījām, ka Sējas novadā, īpaši aizsargājamā dabas teritorijā mežā, pastrādāts noziegums pret dabu.

Kristapam Sējas novadā pieder mežs, kas iekļaujas pat Eiropas mērogā aizsargājamā “Natura 2000” teritorijā.

Katru gadu viņš savā mežā uziet lielāku vai mazāku drazu, ko dabā izmetuši piesārņotāji, bet uzietais īpašumā šogad īpaši pārsteidzis.