Maskavas ielas iedzīvotāji Rīgā nespēj sadzīvot ar to, kas notiek zem loga

Ilustratīvs attēls © Dmitrijs Suļžics /F64

Kopš aprīļa Maskavas ielā top vērienīgi remontdarbi – būvnieki pārbūvē ielu un atjauno gājēju tuneli. Lai arī projekts tiek īstenots vien mēnesi, apkaimes iedzīvotāji vairs nespēj sadzīvot ar remontdarbiem, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Ir ļoti lieli putekļi. Vējā putekļi cilvēkiem ir sejā un mutē. Iznākot no telpām, ir sajūta, ka ir smogs, es varbūt pārspīlēju, bet veselībai tas īsti labi nav. Ja veic šādus darbus, ir nepieciešami efektīvi norobežojumi, jo mēs arī nevaram vēdināt telpas," pauž Jānis.

Iepriekš satiksmi Maskavas ielā regulējusi drošības saliņa. Jānis norāda, ka tā ne tikai iedzīvotājiem, bet arī preču piegādātājiem nodrošinājusi ērtu piekļuvi pie mājas durvīm. Maskavas ielas namā atrodas arī vairāki veikali. Darbinieki nenoliedz, ka remontdarbi sagādā galvassāpes. Ziedu veikala pārdevēja iepriekšējo satiksmes organizāciju vērtē pozitīvi, uzskatot, ka būtiskas izmaiņas nemaz neesot nepieciešamas. Galvenokārt darbinieki cer uz stāvvietām klientiem.

"Mums divas reizes nedēļā nāk jaunā, svaigā prece iekšā, bet mēs nevaram, mums tā jānes no gala. Tās n-tās kastes ar ziediem, mēs nevaram nemaz piepildīt veikalu. Kur nu vēl tie trokšņi, kas visu laiku ir. Mēs parasti turam durvis vaļā, bet tagad mēs nevaram to darīt. Mēs jau domājām, ka klienti līdz mums neatnāks, jo visi bija pieraduši, ka var piebraukt ar mašīnu, ieskriet, paķert un braukt tālāk, bet apbrīnojamā kārtā lielākā daļa tomēr ir uzticīgi mums!"

Savukārt blakus esošais velo veikals gan novērojis, ka remontdarbu dēļ klientu ir stipri mazāk - cilvēkiem nav iespējas ērti novietot automašīnu, lai ienāktu veikalā.

Rīgas domes Satiksmes departamentā aicina iedzīvotājus būt saprotošiem, norādot, ka būvdarbi iet roku rokā ar putekļiem un troksni!

Svarīgākais