Aizrādot par maskas nenēsāšanu veikalā Jelgavā, pārdevēja saņem sitienu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

No 19. novembra stājās spēkā jauni Covid-19 drošības pasākumi. Viens no tiem paredz, ka tirdzniecības vietās pārdevēji nevar apkalpot personas, kuras veikalā atrodas bez sejas maskas. Jaunās prasības par piemērotām uzskata liela sabiedrības daļa un cītīgi to ievēro. Tomēr atsevišķos gadījumos, cilvēki dažādu iemeslu vadīti nevēlas to ievērot

Visbiežāk ar šādu problēmu saskaras pārdevēji, kuri aicina ievērot prasību, bet pret viņiem tiek vērstas negācijas. Twitter izvērtās diskusijas par to, ka pašlaik pārdevējas ir varones, jo viņām ir grūts un smags darbs, kas prasa lielu enerģiju, lai cīnītos ar noteikumu pārkāpējiem.

Pēc šī ieraksta, kāda sieviete dalījās ar paziņas pieredzi, strādājot veikalā. Pieredze bija ļoti skaudra un iezīmēja to, ka cilvēki var būt nežēlīgi.

Twitter lietotājus pārsteidza šāds atgadījums Jelgavā. Cilvēki sniedza padomus, kā rīkoties šajā situācijā. Kā atzina pazīstamās pārdevējas kontaktpersona, tad viņa ir uzrakstījusi atlūgumu un pārtraukusi darba attiecības.

Komentētāji ieteica cietušajai pārdevējai vērsties pie policijas ar iesniegumu.

Kā ziņots, tad no 19. novembra pakalpojumu sniedzējiem un pasākumu organizatoriem tiek liegts sniegt pakalpojumus personām, kuras neievēro epidemioloģiskās drošības prasības, tai skaitā nelieto sejas masku vai to lieto nepareizi, neaizsedzot degunu un muti. Gadījumā, ja komersants šo prasību neuzraudzīs, tam varētu tikt piemērots administratīvais sods, paredz valdībā atbalstītie grozījumi Covid-19 izplatības pārvaldības likumā.

Svarīgākais