Eksperti no divām universitātēm pētījuši saistību starp ilgstošu rīsu, kuros ir ļoti zems arsēna līmenis, lietošanu uzturā un veselības problēmām, piemēram, sirds un asinsvadu slimībām, raksta "Daily Mirror".
Eksperti brīdina, ka pārāk daudz ēdot rīsus, ilgtermiņā tas var novest arī pie fatāla iznākuma.
Rīsos ir ļoti zems arsēna līmenis un tiek uzskatīts, ka ilgstoša tā iedarbība uz organismu ir cēlonis tūkstošiem nāves gadījumu. Saskaņā ar divās Mančestras universitātēs veiktu pētījumu, ilgstošu zema līmeņa neorganiskā arsēna iedarbību uz organismu var saistīt ar tādām veselības problēmām kā vēzis, sirds un asinsvadu slimības.
Mančestras Universitātes un Salfordas Universitātes pētnieki pēta šīs saistības un viņu atklājumi nesen tika publicēti žurnālā "Science of the Total Enviroment". Viņi secinājuši, ka pastāv ievērojama saistība starp paaugstinātu mirstību no sirds un asinsvadu slimībām un rīsu patēriņu.
Tiek piezīmēts, ka nepieciešami papildu pētījumi, lai pilnībā apstiprinātu šos secinājumus.