Brīdina par naudu, kas izdota eiro vietā

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Kāda iedzīvotāja sociālajā tīklā facebook informējusi par to, ka eiro monētas vietā viņai kādā tirdzniecības vietā izdots Baltkrievijas rublis.

"Uzmanīgi, euro vietā izdod Baltkrievijas rubļus, kuru vērtība neatbilst euro," sociālajā tīkla facebook brīdina iedzīvotāja. Tiesa, cilvēki komentāros uzsver, ka viņiem ir gadījies līdzīgi, tomēr tā bijusi vien viena reize, turklāt, iespējams, ka naudas izdevējs pats nav pamanījis, ka izdota citas valsts monēta, jo vizuāli tās ir līdzīgas.
Šī gan nav pirmā reize, kad iedzīvotāji ziņojuši par šāda veida nebūšanām. Piemēram, 2018.gadā jau rakstījām, ka kāds iedzīvotājs ziņojis par apgrozībā esošām divu eiro monētām, kas, iespējams, ir viltotas. Vairāk par to lasi šeit.

Nebūšanas

Rīdziniece Ilze šī gada janvārī mammai pašmāju lidsabiedrības mājas lapā iegādājusies lidmašīnas biļetes uz saulaino Tenerifi. Zinot, ka, iespējams, plānoto braucienu rudenī nāksies pārcelt, viņa uzreiz nopirkusi arī papildu pakalpojumu, kas ļauj biļetes atcelt un atgūt naudu, vēsta "Bez Tabu".