Rēķini pieauguši pat 10 reizes! Rīdziniekiem jāmaksā par ūdeni, kuru nepatērē

© Ekrānuzņēmums

Saņemot ikmēneša rēķinu no apsaimniekotāja, Purvciema ielas iedzīvotāji, maigi sakot, bijuši šokā. Par ūdeni bijis jāmaksā teju 10 reižu vairāk nekā iepriekš, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Iedzīvotājs Jānis raidījumam stāsta, ka pēdējo mēnešu laikā rēķinā parādījusies sadaļa - ūdens starpība. Parasti papildus patērētajam bijis jāmaksā no 3-5 eiro. Atzīst, ka uz to pievēris acis un maksājis. Tomēr, saņemot rēķinu, kurā papildus patērētajam jāmaksā teju 36 eiro - ir neizpratnē, ko iesākt.

Vidēji iedzīvotāja Jāņa ģimenes vidējais ūdens patēriņš mēnesī ir 9 kubikmetri, kas naudas izteiksmē svārstās ap padsmit eiro. Ir neizpratnē, kāpēc papildus jāmaksā par ūdeni, ko nav lietojis.

Purvciema ielas namā ir 36 dzīvokļi. Visi saņēmuši ikmēneša rēķinu, kurā papildus jāmaksā teju 36 eiro. Tas nozīmē, ka ūdens patēriņa starpību veido teju 12 tūkstoši eiro. Vairāki iedzīvotāji nenoliedz, ka starpību neapmaksās, jo neuzskata, ka būtu jāmaksā par citu cilvēku dzīvokli.

Tomēr “Rīgas namu pārvaldnieks” aicina iedzīvotājus samaksāt visu noteikto summu. Likums paredz ūdens patēriņa starpību sadalīt vienādi uz visiem dzīvokļiem. "Lai sadalītu šos maksājumus starp dzīvokļiem, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem ir algoritms, pēc kura tas tiek darīts. Ja šis skaitlis atšķiras no tā, kas ir uzskaitīts kopējā skaitītājā, veidojas starpība," norāda "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvis Krists Leiškalns.

Purvciema nams gan neizceļas ar pārmērīgām un regulārām ūdens starpībām. Krists Leiškalns norāda, ka pārvaldnieks veiks mājas apsekošanu, lai konstatētu iespējamās vietas un cēloņus, kāpēc šāda starpība ir veidojusies. Arī pārvaldnieks apstiprina, ka pastāv aizdomas, ka vienā no dzīvokļiem, kurā nav skaitītāja, ilgstoši tecējis ūdens.