Komentāri: Medmāsa pēc sejas maskas lietošanas gūst apdegumus

Vilnis Smilga

Komplikācijas draud arī mūsu iedzīvotājiem,kuri izmanto sabiedriskos satiksmes līdzekļus jo daudzi līdzekļu trūkuma dēļ izmantos vecās jau lietotās sejas maskas un arī citus sejas aizsegus!!!Toties jau pavisam drīz varēs sodīt pēc pilnas programmas.Būs interesqanti redzēt kā masku,respiratoru iepirkumu skandālu izvērtēs tiesībsargājošas iestādes.....Vai mediķiem nederīgās maskas jau netiek tirgotas aptiekās?Ja tā tad parastie mirstīgie var droši lietot jo neviens negarantēs inficēšanos ar covid-19 un paši būs vainīgi ka pirka,inficējās un nepasargāja blakus esošos inficējot tos.Ja ticam medijiem tad pat policisti nezin kādām jābūt sejas maskām un respiratoriem braucējiem un jau redzam ka jaunās meitenes uzlikušas caurspīdīgas maskas kā modes "šāvienu"un spiedz kā karnevālā

17.mai 2020 Atbildēt
Jozefs

www.ptac.gov.lv/lv/news/elpos...atisanas-laika

1. Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC)[2] iesaka lietot FFP2 vai FFP3 klases respiratorus aizsardzībai no COVID-19.

2. Medicīniskā maska ir vienreizējas lietošanas maska, kas paredzēta, lai pasargātu pacientu. Medicīniskās maskas nav individuālie aizsardzības līdzekļi, šie izstrādājumi tiek klasificēti kā medicīnas ierīces. Šādas medicīniskās maskas neaizsargā to nēsātājus pret vīrusu.

Kā arī spkc.gov.lv/lv/tavai-vese...i-farmaceitiem , - Medicīniskā maska nepieguļ cieši sejai, kā arī tās filtrācijas pakāpe nav pietiekama. Medicīniskās maskas lietošana neizslēdz inficēšanās iespēju arī netieša kontakta ceļā, pieskaroties piesārņotām virsmām, vai cieša kontakta gadījumā ar inficētu personu, kad inficēšanās var notikt caur acu gļotādu, kas var būt infekcijas slimības ieejas vārti

24.mai 2020 Atbildēt
īpaši stulbs

Jptvjmķ, kas būtu, ja te, Latvijā, tā notiktu! Viņķele momentā atkāptos no amata.

17.mai 2020 Atbildēt
bezkaunīgais sivēns

Solidarizējoties ar kaimiņiem viņa to var darīt arī tagad, būtu pat lielāks efekts, jo nonāktu pasaules lielo mediju slejās.

18.mai 2020 Atbildēt
Maksims Ter-Oganesovs

man šķiet, kā tas nav pirmā reize, kad mēģina dezinficēt ar sadzīves ķīmiju

3.jun 2020 Atbildēt

Komentēt