Maskaviete stāsta par patieso situāciju pilsētā

© AFP/SCANPIX/LETA

Jaunākā informācija liecina, ka Krievijā pēdējās diennakts laikā reģistrēti 5642 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19 vīrusu, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 52 763. Maskaviete Daria Puherte, kuras radi nāk no Latvijas, pastāstījusi par situāciju Krievijas galvaspilsētā.

Daria sarunā ar laikraksta “Kurzemes Vārds” žurnālisti Agnesi Kuplēnu norāda, ka ir pārsteigta par redzēto uz ielām. “Pie mums daudzi cilvēki pārvietojas pa ielām pilnīgi brīvi. Varbūt staigā mazliet mazāk, bet katrā ziņā ielas nav tukšas. Tas mani ļoti pārsteidz, jo mēs ar ģimeni nekur neejam un nevienu pie sevis nelaižam.” Daria domā, ka daudziem šķiet, ka viņus šis vīruss neskars. “Mani šokē šāda vienaldzība un bezatbildīga attieksme. Zinu, ka nav viegli, īpaši, ja dzīvo dzīvoklī, nevis privātmājā," stāsta Maskavas iedzīvotāja.

Arī Daria ar ģimeni mitinās daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī, kur katram ģimenes loceklim nav pat savas istabas, tāpēc vienīgā vieta, kur paelpot svaigu gaisu un pabūt vienam, ir balkons.

Sieviete stāsta, ka problēmas sagādā repatrianti, kuri pārvietojas pa visu lielo Krieviju. “Mūsu ir tik daudz, ka nav iespējams izsekot, vai visi tiešām ievēro noteikto karantīnas laiku.” Pamatīgas pārbaudes notiekot tikai tajās ģimenēs, kurās konstatēti saslimušie. Viņus atbildīgie dienesti uzraugot pat līdz trīs reizēm nedēļā, "Kurzemes Vārdam" stāsta sieviete.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka jaunie saslimšanas gadījumi kopumā reģistrēti 78 Krievijas reģionos, bet 3083 no tiem konstatēti Maskavā. Galvaspilsētā inficēto cilvēku skaits sasniedzis 29 433.

Pēdējo 24 stundu laikā 51 no inficētajiem miris, kopējam jaunā koronavīrusu upuru skaitam sasniedzot 456 cilvēkus.

Tajā pašā laikā 427 Covid-19 pacienti izrakstīti no slimnīcām, bet kopumā 3873 saslimušie atzīti par atlabušiem.

Svarīgākais