VIDEO: Aculiecinieki demonstrē, cik slideni šodien ir ceļi; novērotas arī avārijas

© Ekrānuzņēmums no Instagram/Breaking.lv/Andis Ķīsis

Par spīti brīdinājumiem, šodien slidenā ceļa dēļ avarējušas vairākas automašīnas. Cilvēki soctīklos dalījušies ar foto un video, demonstrējot slidenos ceļus.

Kā norādīts sociālās vietnes Instagram kontā "breaking.lv", divas automašīnas šodien nobrauklušas no ceļa Dviete - Ilūkste melnā ledus uz braucamās daļas dēļ.

View this post on Instagram

A post shared by Breaking Latvia (@breakinglv) on

Iedzīvotājs demonstrē, cik slidens ir melanis ledus uz ceļa Dviete - Ilūkste braucamās daļas.

View this post on Instagram

A post shared by Breaking Latvia (@breakinglv) on

"Gājējiem #Rēzekne #Latvija ir jābūt uzmanīgiem, jo gājēju celiņus klāj ledus," informē iedzīvotāja, publicējot apledojošo gājēju celiņu.

View this post on Instagram

A post shared by Breaking Latvia (@breakinglv) on

Jau vēstīts, ka šorīt apledojums vietām Latgalē un Vidzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Starp valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Daugavpils šosejas posmā no Nīcgales līdz Pāterniekiem, Rēzeknes šosejas posmā no Varakļāniem līdz Terehovai, uz Grebņeva - Medumi šosejas visa maršruta garumā, uz Daugavpils apvedceļa visa maršruta garumā, kā arī uz Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu un Rēzeknes apkārtnē.

Autovadītājus aicina būt īpaši uzmanīgus, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, atgādina ceļu uzturētāji.

Svarīgākais