Filipīnas saindējušies 300 cilvēki, kuri dzēruši pašbrūvētu kokosriekstu liķieri

© REUTERS/SCANPIX/LETA

8 cilvēki miruši, bet vēl 300 saindējušies pēc tam, kad Filipīnās dzēruši pašbrūvētu liķieri, kas pagatavots no kokosriekstu sulas.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka mirušie dzīvojuši dažādās pilsētas daļās, tomēr zināms, ka visi alkoholisko dzērienu iegādājušies kādā vietējā veikalā.

Tie, kuri izdzīvojuši un devušies vēlāk uz slimnīcu sūdzējušies par reiboni un sāpēm kunģī. Tikmēr vietējie mediji raksta, ka vīrietis, kuram piederējis konkrētais veikals, izdarījis pašnāvību.

Savukārt sociālajā tīklā facebook vietējās pašvaldības pārstāvji informējuši, ka īslaicīgi aizliegts pārdot un iegādāties jebkura ražotāja kokosriekstu liķieri.

Nebūšanas

ASV Tieslietu ministrija (DOJ) ir iesniegusi tiesā prasību pret kravas kuģa īpašnieku un vadītāju, kurš martā Baltimorā sadūrās ar Frensisa Skota Kī tiltu, kā rezultātā tilts daļēji sabruka un vairāki cilvēki gāja bojā, vēsta theepochtimes.com. Varas iestādes vēlas atgūt vairāk nekā 100 miljonus dolāru, kas tika iztērēti, lai no kuģu ceļa attīrītu gružus no sabrukušā tilta, kā arī atjaunotu svarīgas ostas darbību.

Svarīgākais