Komentāri: Apmeklētāja pikta: Latvijā populārā restorānā apkalpo krievu valodā

Inga Laimere

Ak šausmas, ak šausmas, bet, ja apkalpotu angļu mēlē, tad gan, būtu tāds pagodinājums ka tik turies.

21.sep 2019 Atbildēt
dzintra

Kāds nu tur pagodinājums,ja latvieti pašu savā zemē nez kāpēc apkalpo krievu vai angļu vai diesvienzin kādā svešvalodā...Uz pieres taču nevienam nav rakstīts,ka nav latvietis.Angļu mēlē būtu jāapkalpo tad,ja skaidri zini,ka apkalpojamais ir ārzemnieks,kas prot angļu valodu.ir jārunā latviski,kamēr apkalpojamais nav atvēris muti un palūdzis runāt angliski vai krieviski.Tādām apkalpotājām/apkalpotājiem/kā vecos laikos teica,momentā "jāpieliek pie algas un jāatlaiž".Ja grib strādāt Latvijā,lai iemācās valodu un nebūs nekādu "šausmu"

21.sep 2019 Atbildēt
Uģis Jansons

Nezkāpēc Īrijā mūs uzrunā angliski nevis Īru dialektā pamuļķi.Kopš 90 -iem gadiem Latvijas valdības koalīcijā ir tikai latvieši!Kādēļ neuztraucies par visām šīm nebūšanām?

22.sep 2019 Atbildēt
Kasiog

Nu un kas liek uz turieni iet, kafejnīcu pilsētā daudz.

21.sep 2019 Atbildēt
Latviete

Latviešu valoda ir Valsts valoda, tas ir saprotami un neapstrīdami skaidrs!

Piekrītu, ka atrodoties LV jāuzsāk saruna latviešu valodā, bet ja sarunas biedrs runā citā valodā - var izvēties .... runāt krievu, anglu, vācu vai citā! Tas jau ir pēc zināšanu līmena, vēlmes un prasmes!

Nebeidzamie bezkaunīgie komentāri no “lielo” valsts un valodas mīlētāju vidus rada kaunu par saviem tautiešiem! Cīna par valodu, par tautību... ejam tīrīt mežus, upes no atkritumiem! Sakopjam vidi! Škirojam atkritumus nevis tikai apsaukājamies! Daram ko labu un NESKATAMIES uz citiem!

Un šis te Andris?! Vinu jādzēš laukā! Kā var apsaukāt sievieti tādiem vārdiem!? Tu ēd maizi, kuras graudi aug LV!!! Ko tu runā cūcības! Šausmas!

21.sep 2019 Atbildēt

Komentēt