Komentāri: Jelgavas novadā skolas autobusa šoferis bērnu ekskursijas pārvērš murgā

Edgars Bebris

Ja mūzika traucē vadīt autobusu, sorry - ar tik vājiem nerviem nav ko vispār pie stūres sēsties. Autobusa šoferim jābūt profesionālim. Par to ēšanu gan sava daļa taisnības noteikti ir.

19.dec 2018 Atbildēt
Elmars

Es pilnigi piekritu soferim.Es sito jaunatni par normaliem neuzskatu.Ka vini uzvedas,ta nenormala klaigasana sabiedriska transporta.Vienam atsaldenim aizradiju ka ar kajam pa sedvietu nebutu normali,novazajies pa nosplauditam ielam,un tagad slauka kajas sedvieta un spaida savu debilo telefonu.Tadiem tikai remonts jataisa taja dumjaja pauri.Kads tas Rigas vilciens pec vinu vizites izskatas,pat riebjas kapt ieksa.Nosplaudits ar saulespuku seklam,papiri izmetati,soli aprakstiti,krani sazimeti.To sauc laikam par to skolas reformu ko maca viniem.Ta vini izcelas ar savu debilitati.

20.dec 2018 Atbildēt
murmulis

Vai stipri vai vāji nervi, bet sabiedriskā transportā savu mūziku vajag klausīties austiņās nevis tā ka dzird visi - galvenā problēma jau ir tā, ka mobilie tālruņi ar skaļruņiem mūzikas atskaņošanai ir katram un diez kas nav ja katrs taisās klausīties mūziku uz skaļo.

Gan jau ka tur ir ne tikai skaļa mūzika, bet arī klaigāšana un nekontrolēta staigāšana. Ja kāds no tiem sīkajiem avārijas dēļ iet bojā, atbildību par drošību nes šoferis. Šoferim gan nav nekāda pienākuma ganīt bērnus - tas ir jādara skolotājiem un šoferim par bērnu neadekvātu uzvedību ir jārunā ar skolotāju vai audzinātāju, jo strīdēties ar 30+ bērniem kurus redz pirmo reizi nav iespējams.

Latviešiem nav pieņemts ēst publiskā transportā, jo pieklājība prasa dalīties ar tiem, kas neēd un tas ir nekaunības kalngals, ja viens kaut ko gremo un pārējie rij siekalas - īpaši ja vēl ēdienam ir spēcīga smarža. Un neregulāra ēšana nav veselīga un ja regulāru ēšanu nespēj ieaudzināt vecāki, tad skolā tai līdzi seko skolotāji. Un neticu, ka skolniekiem ir tik tālu jābrauc, ka nav iespējams uztaisīt pusstundas pauzes lai paēstu, aizietu uz krūmu un izlocītu kājas.

Kādreiz šādos ekskursijas autobusos paši pasažieri pēc sevis satīrīja, jo cena ir tikai par šoferi un tajā nav iekļauta apteksne - bet šeit laikam tas gadījums, kad brauc cūkas un uzskata, ka pēc viņiem ir jāsatīra citiem.

PS Negrib braukt ar šo šoferi, var tak noalgot citu - tas tak ir tikai pieejamības un cenas jautājums, bet kaut kādas uzvedības pamatnormas tāpat būs jāievēro arī ar citiem. CDSN arī neviens priekš skolniekiem neatcels...

20.dec 2018 Atbildēt
Edīte Gīme

Esmu ntos gadus vedusi bērnus ekskursijās NEVIENS šoferis neļauj ēst autobusā. To dara atpūtas vietās. Padzerties var. Čipsi + gāzētie dzērieni ir pirmais solis uz vemšanu. Un ja katrs skandina savu muzičku telefonā, to nevienam nervi netur. Šoferim jābūt profesionālim un jāizvairās no noteikumu pārkāpšanas vai avārijas situācijām, nevis jāpacieš sīko troksnis un visatļautība. Tikai - noteikumi jāpārrunā pirms ekskursijas.

19.dec 2018 Atbildēt
Inguss Grīnītis

Nu ir laiki pienakusi, ka est vairs nevar. Man no 1-12 klasei ar tadu stulbumu, kā neest autobusa nebija jasaskaras. Es visticamak speciali tos čipšus sabertu pa visiem krēsliem,.

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards atbilde Inguss Grīnītis

Tieši tādu cūku dēļ,kā tu, arī šoferiem jācieš neērtības!Noteikti savus izdzimteņus arī par tādām cūkā esi izaudzinājis.!

19.dec 2018 Atbildēt
Jānis Ziemelis atbilde Eduards

Aizver savu purnu, sāk smirdēt, vienīgais izdzirdējis esi Tu, piedzimis kaut kādai ielenei, būtu labāk sapuvis, nevis piedzimis.

20.dec 2018 Atbildēt
Elmars atbilde Eduards

Nu redzi kada kultura vinos ir.Diez ko vini kara laika iesaktu.

20.dec 2018 Atbildēt
Daina Rudzite

Domāju, ka autobusā jāēd nav, veltīgi skolēni satraucas un sauc šofera prasības par murgu. Esmu bijusi skolās Anglijā un Zviedrijā, braukusi ar turienes skolēniem ekskursijās, autobusā nekāda ēšana, skraidīšana un skaļa mūzika nav atļauta. Līdzpaņemtās maizītes skolēni apēd, kad ir apstāšanās vieta. Arī savus skolēnus esmu radinājusi pie šādas kārtības. Ja kāds grib klausīties mūziku, to var darīt austiņās. Arī skolēniem ne visiem patīk skaļa mūzika.

19.dec 2018 Atbildēt
Iveta Pilane

Kategoriski Jums iebilstu.Nezinu ka Zviedrija,tur neesmu bijusi,bet Anglija nemaz cilveki nevar iztikt,ja need.Mazdelam braucu lidzi ekskursija gan pagajusaja gada,gan sogad un pirmais darbs anglu maminam bija apsesties un tad sakt est.It ka majas to nevaretu izdarit.Cipsi,cepumi,dzerieni.Tur bija viss.

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards atbilde Iveta Pilane

Tad tu esi tikusi cūku sabiedrībā.Un nedirs,arī anglijā autobusos nedrīkst ēst braukšanas laikā!!!

19.dec 2018 Atbildēt
Jānis Ziemelis atbilde Eduards

Atkal šitais Maukas bērns.

20.dec 2018 Atbildēt
Inese Siltare

Es esmu autovadītāja pusē. Kuram gan patiktu vākt citu radītos atkritumus? Ja skolotājs saviem audzēkņiem nevar pastāstīt, ka tie ir jāsavāc un mūzika nav jāklausās pa visu salonu, tad tas diemžēl ir jādara šoferim. Atcerieties - kurās mājās esat ienākuši, tās noteikumi jāņem vērā.

Es dzīvodama Anglijā esmu pieredzējusi to, ka arī starppilsētu autobusos ir noliegts ēst un klausīties mūziku, jo galu galā tas traucē citus cilvēkus.

Skolotāji un vecāki, māciet savus bērnus cienīt citus cilvēkus!

19.dec 2018 Atbildēt
Iveta Pilane

Iebilstu.Par esanu.Ed uz urra un visu sameta.Biletes,avizes,iepakojumus.Par muziku piekritu.To skali klausities nevar.Tas jau atkarigs no katra cilveka kulturas-mest vai ne.Dzivoju Anglija .Ir braukts gan starppulsetu autobusos National Exspress.Gan ari skolas ekskursijas ar mazdelu.Ed un met salona uz gridas uz urra.

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards atbilde Iveta Pilane

Vēlreiz saku,ka tu un tavs mazdēls esiet CŪKAS un ar cūkām tev tik ir sanācis braukt.Un vēlreiz saku,nedirs vecā bezde.Es nostrādāju anglijā uz starppilsētu autobusa 16 gadus un neviens manā autobusā braukšanas laikā nav ēdis un cūkojies,un cik zinu arī kolēģu autobusos nē.Tu ar savu mazdēlu kā jau cūkas,mēslus vienmēr atradīsiet!

19.dec 2018 Atbildēt
Elmars atbilde Eduards

Eduard piekritu tev.

20.dec 2018 Atbildēt
Lauma Kraukle

Cik cilvēku, tik viedokļu. Un tā būs vienmēr. Kādam liekas normāli autobusā piecūkot visu ap sevi, trokšņot, absolūti nerēķināties ar apkārtējiem. Kādam citam svarīgāk ir izbaudīt braucienu ārpus ierastās vides. Mūsu sabiedrība jau tāda ir ne tikai skolēnu autobusos. Daļa cilvēku visatļautību un soļošanu pāri "laikabiedru līķiem" sauc par "brīvu attīstību" un "personības izaugsmi". Citiem svarīgākas ir mierīgas un pieklājīgas attiecības starp cilvēkiem. Skaļāk jau bļauj tie, kuriem vārdi "pieklājība" un "cieņa" ir svešvārdi.

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards

Izrāvi vārdus no mutes.100% piekrītu!!!

19.dec 2018 Atbildēt
Tamara Stepina

Tikai un vienīgi šofera pusē.....

19.dec 2018 Atbildēt
Inese Mieze

Par skolu ekskursijām nezinu. Taču jebkuras tūrisma firmas autobusu ceļojumos uz ārzemēm drīkst ēst un dzert. Aizliegums ir tikai saldējums, kas var nopilēt. Un, protams, šprotes... Dziesmas arī parasti viss autobuss dzied stundām ilgi, ir pat ceļojumu vadītāji, kam līdzi dziesmu vārdu grāmata ( es nerunāju par koru izbraukumiem ).

19.dec 2018 Atbildēt
Andis Aizpurs

Tas idiots vispar saprot kas ir viņa pasažieri?Kāds var būt robezsargs ar augstako debilisma pakapi! Ej ārsteties debilais.Man jau tūlīt 53 un piekrītu jauniešiem!

19.dec 2018 Atbildēt
Andis Bē

Debīls esi Tu. Varbūt vecums tāds.

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards

Brīnums,ka cūka ir nodzīvojusi tik ilgi!

19.dec 2018 Atbildēt
Elmars atbilde Eduards

Es par vinu nebrinos ka nodzivojis tik ilgi.Parasti cukas apkauj,bet si tikusi sveika.Un zini kapec.Tapec ka tur ar galvinu viss nav kartiba.

20.dec 2018 Atbildēt
Iveta Deiko

Nepiekritu. Soferis sanem pietiekoši no skoleniem. Cenas ir ai ai. Ja pats negrib pets sevis satirit sori. Un skolēni jau ari tik traki nepiemeslo. Tad lai mekle citu darbu. Kaut par taksistu. Bet ari jātīra.

19.dec 2018 Atbildēt
Inese Lude

Skolu autobusu šoferi saņem minimālo algu.

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards

Un ko ta viņš saņem no tiem sivēniem?Pēc sevis jau viņš satīra,bet kāpēc viņam jātīra pēc tiem sīkajiem sivēniem???Es aiziešu uz tavām mājām un piemēslošu tev istabas un pateikšu,lai tu satīri aiz sevis! Cik tad tu būsi priecīga.Un par tām cenām labāk turi muti,ja nezini,cik šoferiem atlec no brauciena maksas!

19.dec 2018 Atbildēt
Inese Lude

Es arī saviem skolēniem neļauju ēst un dzert (izņemot ūdeni) nevienā ekskursijā. Salīdzinot ar tūrisma firmu ekskursijā, skolēni taču nebrauc dienu garos pārbraucienos, smejoties + kola + čipsi, kurš pēc tam tīrīs piecūkotu autobusu?! Un arī par vemšanu te minēja. Cienīsim šoferīšu darbu.

19.dec 2018 Atbildēt
Jorģis

Pirst drīkst?

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards atbilde Jorģis

Pird vesels,tik skaties,ka nedabū pats no savējiem pa bezdi.

19.dec 2018 Atbildēt
Jorģis

Tam p!mpim vajag uzšaut pa yebeli!Ķeizars atradies!

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards

Tev pašam vajag,cūka.

19.dec 2018 Atbildēt
Elmars atbilde Eduards

Nenem vinu galva.Ta ir ka parak ilgi pamperos ir bijis.Urins galva vinam ir sakrajies,un ta kaite nav arstejama.Tas paliek uz visu muzu.

20.dec 2018 Atbildēt
Ivo Yeblis

Šoferis ir vienkārši neadekvāts, un viņa atbalstītāji tāpat! Ekskursija ir domāta atpūtai, un arī lai mazliet atlaistu disciplīnas grožus. Pat trakajos padomju laikos skolas ekskursijās autobusā ēdām maizītes un dzērām tēju no termosa. Ārzemēs daudz kur ir ceļmalās speciālas atpūtas vietas, ar galdiņiem, kur cilvēki var apstāties un izlocīt kājas, paēst. Latvijā tādu nav! Tad jūs gribat, lai bērni visu ekskursijas dienu neēd un nedzer? Vai arī lai kāpj ārā paēst šosejas nomalē, kur garām lido fūres?

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards

Tik stulbam idiotam nemaz negribās atbildēt.Vai tu mājās ar atļauj saviem bērniem atlaist disciplīnas grožus un atpūsties no skolas,piecūkojot māju? Nav ko salīdzināt ar agrākiem laikiem,toreizējie bērni bija labāk audzināti un kulturālāki un tīrīgāki,viņiem bija arī pienākumi,ne tikai tiesības.Agrāko laiku bērniem bija cieņa pret skolotājiem un arī pret citiem cilvēkiem.Tagadējiem izlaistajiem bērniem no tā visa nav nekā.Un pie tā vainīgi tādi tizli un iedomīgi vecāki,kā tu!

19.dec 2018 Atbildēt
Elmars

Nevaig mulkibas rakstit.Krievu laikos gan ta nebija.Nebij jau pat ko nemt.Celmala pamizam un braucam talak.Neviens nenomira,dzivi un veseli.Tagad tikai tadi TIRLINI saradusies,pat uz toleti bez televona nav spejigi aiziet.Nokartojas turpat pie galda,jo pamperos vel sez.

20.dec 2018 Atbildēt
Janis Karavics

Piemeslot autobusu un sssmetet sadeklus ar partiku -cipsiem , dzemiem un koka.kolu un traucet soferim braukt ar skalu muziku izradas ir normali un trakakais jau ir tas ka ari skolotjs to atbalsta bet ja soferis grb busa tiribu un kartibu tad vins nav normals ?!

19.dec 2018 Atbildēt
Līga Banga

Lielisks šoferis. Tādu šoferīti vajadzētu satiksmes autobusos, kuros skolēni, kas tagad tiek vesti uz skolu ar satiksmes autobusiem, auro, runā rupjības, kaujas. Rodas jautājums par bērnu un pārējo pasažieru drošību un tiesībām.

19.dec 2018 Atbildēt
Andis Bē

Rakstā nav minēts kam pieder autobus, un kurš tīra tā salonu pēc šādiem izbraucieniem. Ja to dara pats šoferis, vai par to pienākas papildus samaksa?

Ļaut ēst un klausītie mūziku pieaugušiem cilvekiem vai 8. klases mežoņiem ir divas dažādas lietas.

19.dec 2018 Atbildēt
Maija

Nezinu, kas ir Jorģis, bet ar līdzīgiem starpgadījumiem , pārvadājot skolēnus,sastapās mans vīrs, kur līdzīga attieksme par vienas audžumāmiņas "mežonēnu" izdarībām bija līdzīga Jorģa bērnu aizstāvībai. Protams, skolotājs aizstāvēs tos bērnus, ko viņam bija jāaudzina, un ko viņš nedarīja, viņa aizstāvībā vispār nav jāieklausās, jo viņš vienkārši saudzēja savus nervus. Neticu, ka tur tie bērniņi godīgi sēdēja un ēda savas pusdieniņas! Tas vien, ka viņi klausījās, droši vien katrs savu,mūziku, kuru pavadīja to bērnu "muzikālais pavadījums"! Viņi absolūti ignorē jebkādus aizrādījumus un pat lūgumus! Ar viņiem var kaut cik kontaktēties, tikai mežonīgi uzbļaujot, vai apstājoties un neturpinot autobusa kustību, kamēr netiks izpildītas autobusa vadītāja prasības. Viņš atbild par bērnu drošību ,ja viņi pārvietojas pa autobusu,tīrību, kā arī viņam jākoncentrējas transporta līdzekļa vadīšanai.Iesaku šī autobusa šoferītim par neslavas celšanu vērsties policijā un pašvaldībā, pieprasot uzrādīt autobusa lietošanas noteikumus, kuri jāzin gan skolotājiem, gan bērniem,pēc pieredzes zinu, ka tādu nav, bet jābūt. Bez tam par neslavas celšanu pieprasiet kompensāciju. Es palīdzēju vīram kārtot šādā veidā pret viņu vērstos apvainojumus. Ziniet, mēs uzvarējām...un turpmāk bērni zināja, kā jāuzvedas autobusā! Bet Tu Jorģi vēl savu dabūsi atpakaļ no tiem "jaukajiem "bērniņiem! Dots devējam atdodas, viss dzīvē nāk atpakaļ!

19.dec 2018 Atbildēt
Eduards

Pilnībā piekrītu.Kolēģis ar Jūsu palīdzību rīkojās pareizi.Šitādi jampampiņi un viņu smerdeļi jānolieik pie vietas!! Kas viņi karaļi kādi???!!! Un ja neklausa ,tad,kā tas idiņš Jorģis saka,po jebalu!

19.dec 2018 Atbildēt
peteris buls

es aī šofera pusē , šitos izpirdeņus jāliek savā vietā , tad jau skolotāji tādi paši ?

21.dec 2018 Atbildēt
Aleksandrs Reiers

Skolēni ,jaunatne pēdējos gados pārvērtusies uz slikto pusi ,tās ir visatļautības sekas ,vainīgi vecāki un skolotāji ,lielākai daļai skolotāju prātus aizņem algu pielikums ,nevis skolēnu izglītošana .Salīdzinot ar LPSR laiku izglītošana ,skolēnu uzvedība vērtējama 3- .

21.dec 2018 Atbildēt
Mihails Korenevskis

Berni trauce visiem!!!

15.apr 2019 Atbildēt
Mihails Korenevskis

Gan ar muziku gan ar autobusa piemeslosanu,,piekritu

15.apr 2019 Atbildēt

Komentēt