Komentāri: Māte: Bērnam pat apstājas elpošana, bet ārsts atsakās vest uz reanimāciju

Ēvalds Lācis

Bez ārstu komentāra šis raksts ir visai nesaprotams.

11.jun 2018 Atbildēt
Aris Liepins

Grūti ko spriest par situāciju, kuru pats neesmu redzējis.

Noteikti arvien vairāk izskatās, ka Latvijā ir nepieciešamas publiskas paraugprāvas pret mediķiem ar bargiem sodiem un ripojošām galvām. Šaušalīgu publikāciju internetā bijis- cik uziet. Izskatās, ka medicīnā strādā vieni vienīgi ļaundari, muļķi un citi šai profesijai pilnīgi nepiemēroti cilvēki. Tautai jādod atdzerties asiņu.

Vienu gan varu teikt pilnīgi droši: Dievs lai mediķus sarga no darba ar bērniem, kuru vecāki ir "gudrāki" par ārstiem, kā arī ar sakaitinātiem radiniekiem un sūdzību meistariem.

Lai arī ne bieži, bet arī pašam savā kādreizējā darbā medicīnā ar tādiem ir nācies sastapties.

11.jun 2018 Atbildēt
Inita Riktere

Jebkurā gadījumā mediķa pienākums ir vecākiem mierīgi un saprotami pastāstīt,kāpēc rīkojas tā un ne savādāk!Vecāki redz sava mazuļa mokas un nesaprot,kas notiek.Par ārstu nedrīkst strādāt ambiciozs cilvēks,kurš pacientu un viņa tuviniekus uzskata par zemākām radībām...Lai Dievs pasarga slimo bērnu vecākus no tādiem mediķiem!

11.jun 2018 Atbildēt
Aris Liepins atbilde Inita Riktere

Tad vēlreiz atgriežos pie jau teiktā- par jebkuru situāciju varu spriest tikai tad, kad pats to redzu. Nevaru spriest, cik adekvāti aprakstīta situācija, kā arī, cik profesionāli un ētiski rīkojušies mediķi. Pieredze iemācījusi, ka visiem šausmu stāstiem nevajag steigties tūlīt noticēt, kā arī to, ka mediķu darbs nav līmenī. Ir nācies sastapties ar situācijām, kad radiniekiem, un, īpaši, satrauktiem mazo pacientu vecākiem, liekas, ka "neviens te neko nedara", kamēr mediķi veic darbus tieši tā, kā situācija prasa.

12.jun 2018 Atbildēt
Ivonna Magone

Nebija vainīgs reanimatologs,tie analīžu rezultāti tiešām bija svarīgi,un visi mediķi par Jūsu bērna dzīvību cīnījās.

11.jun 2018 Atbildēt

Komentēt