Cenšoties izvairīties no bedrēs sastādītajiem kociņiem, avarē glābēju auto

© Arvis Vorslavs/Facebook

Šonakt plkst. 3.21 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji steidzās uz izsaukumu Smiltenē, kur kokapstrādes uzņēmumā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks – vairākās vietās 450m2 platībā dega skaidas. Lai nodzēstu šo ugunsgrēku, tā dzēšanas darbos iesaistījās ugunsdzēsēji glābēji no Valmieras, Valkas, Smiltenes, Strenčiem un Jaunpiebalgas.

Pēc piecu stundu darba notikuma vietā, īsi pēc plkst. 8.00 VUGD Jaunpiebalgas posteņa ugunsdzēsēji glābēji devās uz savu posteni. Tikmēr apmēram 3 km pirms Jaunpiebalgas kāds bija izdomājis “aizlāpīt” uz ceļa esošās bedres tajās sastādot nelielus kokus. Šādi stādījumi, jau tā grūti izbraucamo ceļa posmu, padarīja vēl grūtāk izbraucamu. Cenšoties izvairīties no iekļūšanas “aizlāpītajās” bedrēs, ugunsdzēsēju automašīna noslīdēja no ceļa grāvī.

Andris Lapiņš/Facebook

VUGD vērš iedzīvotāju uzmanību, ka steidzoties uz ugunsgrēku dzēšanu vai glābšanas darbu veikšanu, ugunsdzēsējiem glābējiem ir ļoti svarīgi pēc iespējas ātrāk nokļūt līdz notikuma vietai, jo nereti tieši šīs lieki iztērētās minūtes, aizkavējoties kaut kur uz ceļa, ir no svara! Par laimi, šajā gadījumā ugunsdzēsēji glābēji devās no ugunsgrēka, nevis steidzās uz to.

Glābēji aicina iedzīvotājus padomāt par to, vai šāda uz ceļiem esošo bedru “aizlāpīšana” neapdraudēs autovadītājus un arī netraucēs glābējiem bez aizķeršanās palīdzēt nelaimē nokļuvušajiem!

Nebūšanas

Breika dejotājiem ir izteikts brīdinājums par "breika deju izaugumu", ko izraisa bieža griešanās uz galvas. Ārstu paziņojums seko neparastam gadījumam, kurā kādam dejotājam uz galvas izveidojās konusa formas masa, vēsta “The Independent”.

Svarīgākais